Mancare rapida de la altii si cateva cumparaturi

Plus dilemele aferente etichetelor. Azi nu am avut chef de gatit si cum imi place la „impinge tava” am zis sa luam ce ne-o cadea in ochi pe acolo, prin Auchan, plus ca mai aveam de cumparat nimicuri.

Asa ca am plecat in grup organizat de trei persoane, intai sa mancam si pe urma sa cumparam prostii. Fraieri bai romanii, un lant de produse de la noi, fie ele si cu un E, hai doua, ar bate Mc Donalds, cum sa rezisti in fata unui carnat proaspat fript cu piure (de cartofi, cartofi) si salata de sfecla rosie? Langa o bere, ca sa mearga.

Ce o sa va arat nu este rodul poftelor mele, cel putin nu in totalitate, divina au fost si jumatatea vietii mele si cea numita generic lil cofi.

Dumnealor au avut chef de aripi in crusta de fulgi de porumb, picante. Iaca inca o chestie mult mai buna decat ce se gaseste la KFC, va garantez. Tot la impinge-tava, da, unde ai avantajul de a vedea si cum se fac toate, ca nici unii nu au bucataria in spate (ma rog, sunt cativa care aduc de-a gata totul, nu ne intereseaza, nu consumam).

Prajitura ne-au dat-o din partea casei aia cu carnatii, nasoala, gumilastic gelatinos. In schimb au aia un sorici de vanzare, mereu, o nebunie. moale, bun, super.

Cum la cura de vulgaritate aveam chef de paste si pizza luaram de la Hut niste Alfredo, slabute, sunt in punga pentru catei.

Pizza din aia mica, doar nu stau acasa sa fac pentru o feliuta, buna, cu jalapeno. La paste ne-a dat si salata caesar.

Poza cu gingiumingiu de langa e pentru nocturna, ea e fan cauciucuri din alea, am zis sa i-o arat, nu bagati in seama.

La salata ne-a dat un sos, nici nu l-am bagat in seama initial pana cand zic hai sa ma holbez pe eticheta. Surpriza, nu continea porcariile la care ma asteptam.

Per total a fost mancare buna, carnatii cu piure si salata de sfecla chiar exceptionala, bine ca nu am mai luat si fasole batuta, soriciul, de mare angajament. Inainte de a va arata ce am indesat in papornite, ca daca am fost ca cei trei muschetari nu s-a luat nimeni dupa mine, care sunt un sensei la cumparaturi, sa va arat o carte foarte misto luata de la Humanitas, de la librarie.

Sigur ca multi dintre noi ar putea scrie genul asta de carte, dar iaca cineva a facut-o si a facut-o bine.

77 (de) istorii si retete din epoca de aur de Veronica Bectas.

Iaca ce am cumparat, unele nu-s din vina mea, magazinele sunt Auchan si Mega Image.

Aist amaro, scump rau, dar ce nu fac eu pentru inimioara mea, ia mama, ia, ca face bine la digestie, ce daca e 63 de lei sticla, lasa ca bani mai facem noi.

Brie, bun, pret bun, 7.49 lei bucata.

Din asta eu nu iau niciodata ca e scump, il gasii in cos, cine sa il fi pus? Nu gasesc pretul pe bon, o fi fost din partea casei.

Ce nu inteleg eu din eticheta (si nu e singura, o sa mai vedeti), ce inseamna „arome”. Cum adica „arome”, ii dadura cu odicolon, sunt buruieni, sunt naturale, artificiale? Nu trebuie sa scrie?

Alta chestie care m-a intrigat (luai de curiozitate, ce era sa fac, poate da Costachel pe aici si imi explica si mie). La vinul asta, clar ca nu e decat un vin de masa, dar cum vine aia amestec de vinuri din diferite zone din UE??? A luat de aici, din Franta, Spania, Grecia, a amestecat si a pus in sticla? Sau cum?

Nu a fost scump, 16 lei.

La Auchan au niste baghete cu cascaval foarte bune, stiu ca au in ele prostii dar iau din an in paste, daca nu mancam paine macar sa fie cu din astea. Dar ce nu inteleg e, ok, contine fosfat de sodiu, polifosfat de potasiu, grasimi sintetice (asta inseamna, in ordine, E-urile alea) dar cum dumnezeu au extrudat aia porumbul si ce e ala lupin? M-am dat pe google, ca trebuie sa ai Ipad cu tine ca sa intelegi unele etichete, tot nu m-am lamurit.

Am mai gasit niste dovlecei foarte frumosi, mici si gustosi, import Turcia, noroc ca sunt mici ca altfel, peste 7 lei kilu’.

Si ce scriam dincolo, de la standul traditional un cascaval. Vorba aia, arata ca o rata si macane, e rata. Arata bine si miroase bine, 27 kilul, pret bun, dar …

… pe eticheta se lauda ca nu contine porcarii. Pai si aroma aia de fum din ce e? Asta imi aduce aminte de alt produs de pe vremuri, zmeurica, scria pe ea „produs natural, colorat artificial si aromatizat sintetic”.

Tuia se cheama cascavalul, marca.

Nu stiu daca v-am mai zis, sunt mare fan al unor produse lactate, Paco si Big Panda.

Daca nu mint pe eticheta si nu cred, ca au tot felul de detalii despre produs, autorizatii si alte blablauri, sunt atat bune cat si sanatoase, cred eu, iaca.

O branza foarte buna, 6 lei si ceva, mie imi place mult.

Si gaselnita zilei, de mult nu am mai vazut, unele din putinele fructe care imi plac si mie, lychee (sper ca asa se scrie), 6 lei kilul.

Nu am nici cea mai vaga idee daca folosesc au ba informatiile astea, pe vremuri erau rubrici si in revistele pe care nu le mai cumpar de informatii de prin magazine, daca nu v-a pasionat, imi cer scuze, daca aveti idee de raspunsuri la intrebari, va multumesc, daca nu sunteti din localitate va doresc hard roc aleluia.

edit: daca a auzit cineva de vodcile BELVEDERE si CIROC poate imi spune si mie de ce e 26 de lei cinzeaca intr-o crasma in care o vodaka normala e 8 lei.

16 gânduri despre &8222;Mancare rapida de la altii si cateva cumparaturi&8221;

  1. E si kefir de la big panda bun, amu aveam chef de din asta.

    Vinul? Naspa, am aruncat 16 lei, probabil, desi o sa primesc oprobiul public, il voi folosi la gatit. Nu ma asteptam sa fie vreo chestie spectaculoasa, dar sunt multe vinuri de masa baubile, asta seamana cu ala de il bem la biserica din galeata in care se aduna cate putin vin de la fiecare, da’ parca e mai rau.

  2. pai s-o luam pe rand, eu stiu cine ti-a pus fileul de macrou conserva in cos, desi nu am fost eu dar stiu si de ce nu apare pe bon. de cand m-a apucase pe mine entuziasmul sa v-ajut sa le bagati in plase la casa, si am luat laptele sa-l pun in plasa si ati sarit ca nu era trecut prin casa, se pare ca laptele l-ati observat ca era mai mare, conserva s-a strecurat iute printre celelate! ce sa fac daca sunt iute de mana?? 🙂

    si cascavalul ala era Tudia, ca n-am mai auzit de ea si ne-am mirat! si era si la promo, hai sa vedem.
    si cu litchi sunt teminata, nici nu stiam sa le curat si-am pus embargo pe ele, ale mele sunt!

  3. pai daca nu e platita conserva de ce nu a facut bip la usha? la bipaitoare? nu e pe bon ma uitai de zece ori.

  4. Ați prădat superhiperu’???!!!

    Mie liche ălea nu-mi plac din simplu motiv ca atunci când am desfăcut prima data-n viata mea o liche mi s-a parut ca seamana c-un oki scos. Stiu, sunt clar cu capu’.

  5. Nu am cheltuit mult, exceptand citirica omului si tutunu’ meu.

    Da, seamana cu un ochi scos, dar sunt superbune si aromate. Daca ar fi asa ochii scosi cred ca as manca 😀

  6. si tu acuma?!! o ai in fata nasului, i-ai facut si poza, si nu e pe bon! astea sunt fapte. prin deductie, probabil io am comis-o,ca tu erai la primire la capat si eu eram in partea cu produsele netrecute prin casa!

    de ce nu le-a bipait, stie mama lui supermarchetul! eeee, asta e, mi se rupe inima de mila lor! nici n-a fost intentionata macar, ca treceam si eu pe sest altceva!

  7. Nu imi fac procese de constiinta fata de supermarket, ca doar nu a fo nimic voit, sa ii ia gaia.

    Pai da, luam si noi niste pungi de creveti sau macarons alea de 30 de lei de zici ca-s aurite :))

  8. Asta este Semn bun si aratä cä nu toatä Mincarea de cumpärat este rea.

    Arome in Vin sint trei Feluri:
    Primäre care vin de la Boabe
    Secundäre care se formazä prin Fermentatie
    si Tertiäre care se formeazä prin Depozitare.
    Si mai este o Formä tare uritä care se numeste Inselare si acolo bagä Producätorul de Vin Arome artificiale…

    Lupine sint Aminoacizi cistigati din Proteine. Este treaba carevasäzicä mai Valoroasä cu Lupinele in ea.

    Gran Bavarese este cred cä numai un Nume fantasie pentru cä Brinzä din asta cu Mucegai provine din Norewegen si Dänemark….

  9. E fabricata in Germania, branza zic, sa stii ca e excelenta, treaba cu ambalaje si denumiri pentru anumite colturi de lume se practica la multe produse. Sunt marci de paste sau uleiuri italiene de care nu a auzit sau nu gaseste nici un italian (mi-au venit astea doua exemple ca le stiu sigur).

    Iar vinul ala se cheama pe foarte scurt: TZEAPA.

    Merci de info cu lupine.

  10. Pe mine una tare mult ma intereseaza gaselnitele tale. mai aflu si eu una-alta…
    Cand iei branza cu mucegai sa te uiti daca pe vreuna scrie ca …”CROSTA NON E COMESTIBILE”. In Kaufland am intalnit un astfel de tip de branza cu mucegai. O sa-i retin si numele.

    Numai bine!

  11. Pingback: Universalitatea Conştiinţei-Cristice | zing.ro
  12. Pingback: Clatite din albusuri | Aphextwinz's Blog

Lasă un comentariu