Cum nu se fac gnocchi si despre etichete

Pe gnocchi mi se pusese de cateva zile, nu stiu la ce film am adormit dar am visat ca Pierce Brosnan voia gnocchi cu ceapa. Pe de alta parte finalizarea „retetei” e si in urma discutiilor de pe site-ul lui Costachel.

Cum pe net sunt retete si retete, am rugat-o pe Silvia sa imi dea una verificata. Si mi-a zis:

Prima parte a fost simpla, jumatate de kil de cartofi, fierti, zdrobiti, lasati la dezaburit.

Buba a fost la celelalte, nu mai aveam in casa decat 272 de grame de faina. Am zis ca nu o fi foc.

Pentru ca Brosnan a vrut cu ceapa, am calit una in foarte putin ulei si cu cativa stropi de apa, plus sare. Am pus totul gramada si am amestecat cu pretentii. Nu de alta dar s-a legat si s-a desprins aluatul de vas de parca zici ca eram mama gnocchilor, ce mai conta ca nu era destula faina.

Iaca buba, cand sa fac ruloul din aluat, sa tai, sa pun la fiert, a inceput sa se lipeasca, faina de presarat, ioc. Mama lor, am facut bilute (nu din nas) cu mana udata cu apa si am apasat cu furculita trecuta tot prin apa. Si au iesit niste chestii.

Am pus „gnocchi” astia la fiert, amu’ ce era sa fac, doar nu era sa arunc totul. Am fost la Eugen si am luat ce imi mai trebuia. Pentru niste poze. Si dupa ce au fiert si i-am scurs i-am amestecat cu smantana, sunca (cica pastrama) si unt si am ras si niste parmezan in capatana lor.

Mie mi s-au parut un fel de galuste cu prunde fara prune, sosul bun, ca na, pastrama aia are … ia sa vedem ce are.

Numai buna, „taraneasca”. Noroc ca e si scumpa (ca in poanta aia: nu-i frumoasa da-i batrana), pe vremuri firma asta facea niste mezeluri exceptionale, neinjectate si netratate. Vremurile se schimba, asta cica se cheama evolutie.

Am luat un pachetel mic, de poza, am pus doua felii la gnocchi, ca si asa erau ratati, restul am dat dumnealor, nu stiu daca au alergie la polifosfati, vedem.

Din fericire noi nu mancam pita decat la (copy baiesu) cura de vulgaritate, cu parizer ordinar sau salam si mai si. O paine ne tine si o saptamana, mai dau si la vrabii din ea.

Azi am ramas fara, al batrn zice „ia si mie graham” o vad pe asta, eticheta pe raft era tot cu „taraneasca”. Iau, ce era sa fac.

Vad ca are si ceva graham. M-am linistit ca apa e potabila, bine ca nu au pus din balta. Cat despre restul, pe vremea mea nu invatam la chimie asa cuvinte complicate.

Continuand discutia purtata la Costachel cu Ovidiu si cu ceilalti, odata, ca sa imi justific centura neagra la cumparaturi, am luat la verificat fiecare (nu, nu glumesc, am mai scris dar mai de mult) etichetele de mezeluri din Auchan. Ca e baban si dotat in domeniu magazinul. Jur pe rosu ca un singur produs continea numai carne si sare, prosciutto crudo Fiorucci. Si sunt sute de mezeluri acolo.

De ce am facut pozele demonstrativ:

– pentru ca nu imi place cum mi-au iesit gnocchi;
– pentru ca am nevoie de un sfat: ce sa fac cu aluatul ramas?
– pentru ca trebuie sa tragem cumva un semnal de alarma si sa incercam sa citim etichetele;
– pentru ca trebuie gasite solutii alternative, pe cat posibil, la multe alimente din rafturi.

Stiu, e lipsa de timp, e lipsa de bani, e lipsa de interes, dar daca se ridica probleme corect si coerent eu cred ca se gasesc si rezolvari care sa tina cont de inconveniente.

Daca s-ar face un boicot serios la adresa mancarurilor bomba as fi curioasa ce s-ar intampla. Precis nu ar deveni mai sanatoase, doar mai ieftine, parerea mea. hard roc aleluia.

ps: omu a zis ca sunt foarte buni gnocchi, na belea.

edit ca mi-am amintit un banc cat de cat culinar, daca tot nu pun melodie:

Un betiv in spatele unei doamne la casa de marcat se uita la ce scoate respectiva din cos: paine, prune, portocale, salata, ton.

I se adreseaza clatinandu-se:

– Dumneata esti singura.
– Da domnule, cum ti-ai dat seama?
– Pentru ca esti urata.

3 gânduri despre &8222;Cum nu se fac gnocchi si despre etichete&8221;

  1. E, vezi, ca amidon sau gris am vrut sa le adaug.

    Oricum deturnez si fac niste galuscute din ce mi-a ramas, pentru un papricas sau ceva de genul ala.

  2. Pingback: Papricas cu pui, masline si galusti « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s