Ia ca vin din urma, nu m-am inspirat nici dupa tocana de cuvinte, nici dupa flori, femei si martisoare, link de la forfecutsa (dati musai pe link-ul cu flori, femei si martisoare, sunt niste poze foarte misto).
Vorba aia, asa-s eu, originala, ca_capacul de la oala.
Oricum, le-am muncit circa sapte minute, deci mucles.
Pai da, ca am zis sa sarbatoresc asa, cu niste branza din aia de la sibieni (ooooh, sibienii cei multi), o ridiche si niste rosii ratacite prin frigider, ciresele ca alea mai sunt rosii cu gust de rosii la vremea asta.
Mare greseala sa intru in piata.
Luai niste branza de oaie, veche, niste cas afumat, nou, cate o bucatica, o mana de jumeri, o legatura de ridichi si una de ceapa verde (legatura, vorba vine, niste fire paradite), cam cat ar manca un plugar la o masea cariata, cu totul, nu stiu cum scapai de peste 50 de lei. Doi juma’ numai ridichile alea. Nu, nu din Dorobanti, aicisa, Trapezului, zona selecta Salajean. Bonus, murdare, cum zise ala de le vindea: „sa se vaza ca ie autentice duamna”.
Autenticiza-m-as si n-am cui. Sa revenim la felicitarile de martisor.
Adicatalea cand veneam tiptil cu cumparaturile, alea pe o masea, imi iesi in cale o veste: nu ie bani de tzevaraie si intretinere si nu mai stiu ce, se scumpeste apa cu 25%. Nu ma-nebuni, fix in tevi o sa intre banii, alea de la noile vile care o sa apara. Pariu?
De final:
Adevarul e ca in afara de ceea ce am primit cadou de la mine insami, ceapa si branza si jumeri, am si martisoare, doi trifoi cu patru foi (vine bafta si la noi?) si un pachet de tutun, Casi, niste oase mici si o planta, radacini puternice, ca s-a prins, in sfarsit.
Acum si reteta, ca iar intra nenea ala si ma face proasta, ca nu am scris reteta pe inteles, de parca eu ma compar cu ardelenii care dau asa retete, pui ceapa, pui pita, mananci, urmate de doua mii de comentarii: mvaaai ce idee, extraordinar, ioi.
Deci reteta e ca se merge tiptil si se cumpara ceapa, ridichi, branza, cas, jumeri. Se pun in castron, dupa ce au fost spalate, curatate, taiate si bibilite. Se mananca. Daca nu ati mai facut, gasiti ceva faculte de bucatari profesionisti, scoli, ca citii io pe net o droaie de retete asa, ma si mir de mine, maine-poimaine avansez la macaroane cu branza (nu e deloc o idee rea).
Sa aveti o primavara primavaroasa!
rororo (hiii, uitai potaia afara)
Intr-adevar tare faine pozele din linkul flori femei si martisoare, pacat ca autoarea cere prea mute date ca sa poti comenta, as fi vrut sa o felicit.
Ce e in poza cu multe galme verzi si cu tepi?
Frunza unei plantute mici, am vrut sa o fac felicitare, dar nu era suficient de artistica. Am avut doua, doar una a supravietuit. Nu stiu ce planta e.