Ciorba, oaia si sandwich-ul

Inainte de a trece la … oile noastre, cum mi se deschise in fizionomie fix ultima stire, trebuie sa va spun si voua: cica si-a facut guvernul pagina de feisbuci. Conform celebrei deja zicale, ilustrata si pe note muzicale, anume: daca n-ai facebook nu existi, sa inteleg ca pana acum tarisoara asta nu a avit organ?

Trecand la zemurile noastre, va rog musai sa remarcati in afara de retete, fotografiile. Sunt unice, ideile, bineinteles nemaivazute si, mai ales elementele de decor alese, nu lasa loc de interpretare, adica unii au butuci, eu am scaun si capac la aragaz, toate asemanarile le desfid.

Incepem cu o ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon.

Slide1

Am facut mai intai o supa de baza cu multe legume (ca trebuie sa manance si cainele, nu?) si carne de vita.
Separat am fiert niste shonc crud uscat afumat.

Slide2

Mentionez ca porcul s-a inspirat sa aiba si slanina de la alti porci, nu i-a venit lui asa, ideea, daca era dupa el …

Dupa ce am unit supa de baza cu fiertura cu afumatura, am pus si niste cartofi. Spalati, curatati si iar spalati. Sau invers. Am adaugat spre final verdeturi (tarhon, foarte putin marar, leustean, patrunjel), suc de rosii si otet de tarhon.

Slide3

M-am straduit sa prind si aburii, cateodata noi mai si mancam mancarea, stiu ca poate parea ciudat in aceasta minunata blogosfera cu poze magnifice. Asa ca nu m-am inspirat de la nimeni cand au iesit aburi si nici cand a stat intr-o parte farfuria pe scaun, este unicat. Ciorba, ca orice ciorba, numai buna de incalzit sufletele, ca de racorit scufiile, nici vremea asta rece nu o poate face.

Slide4

A urmat ceva oaie cu sos si piure. Deja aici m-am inspirat din mai multe surse.

Slide5

Mai intai ca am luat oaia gata facuta (am vazut si din astea, cu poze luate de la altii si prezentate ca proprii, dar nu despre asta e vorba, eu am luat oaia de la Taverna Sarbului la pachet).

Asadar reteta devine asa: se pune oaia gata facuta, dar nitel cam oaie, cu putin ulei de masline, suc de rosii, vin alb si fulgi de ardei iute. Si se slowcucheaza (asta suna mai misto decat calorios, da?) la foc mic, temperatura nedefinita, cat mai mult.

Si se mai si mananca, culmea obrazniciei, calda, cu piure de cartofi, presarata cu verdeata si boia. Amu cine a infipt prima oara patrunjelul in decor, nu stiu, nici cine a dat cu prafuri de urcat fumurile la cap, asta a iesit, asta am mancat, leftoavãre.

Slide6

Bai, buna oaia asta cu gust de oaie si, desi nu e cu reclama la TV, am sloucucarit-o in ceva antiaderent, fix ca in reclama, nu a trebuit sa o frec. Singura diferenta intre tigaia mea si a lor e ca in asta nu pot sa fac orice, in reclama zice ca in tigaia (nici nu mai stiu care din ele) extraordinara, care face peste cu gust de somon ca pe vremea bunicii, poti sa faci orice. Astept sa imi cumpar, vreau sa imi fac o vila cu piscina.

Si de final mi-am facut un sandwich.

Slide7

Suprem. Ati vazut, daca faci ceva cu ce iti pica in caraba, e suprem, pizza e suprema, puiul e suprem, asa si sandwich-ul. Aici, io sper s anu se prinda nimeni, am pus in fundal, artistic, o razatoare. Am ras cu ea niste morcov pentru caine, dar nu e nimica, da bine in poze, daca aveam si spatiu si valtrapuri puneam si ceva michimausi in fundal.

Si sa stiti ca nu mai stiu de unde mi-a traznit sa pun si niste varza murtata in sandwich-ul cu ou si parizer, parizer din ala bun, de care va ziceam ieri, da. Parca sa fi fost unul Reuben, o Rachel, nu mai retin.

Slide8

Cine isi ia cafeaua citind blogosfera, cred ca stie ce m-a amuzat, parafrazand poetul:

In veşnicia lor de plictiseala
Tot nu-mi inchipui că puneau un rost.

Si, cum azi a venit primavara si a iesit putin soarele, fie el si cu coltii ranjiti, va urez happy martisor, abia astept retetele care vor veni de paste (nu am macar habar cand e, dar sigur o sa revina nemaivazutele idei noi) am lasat animala abandonata cu gandurile ei, pe coltul de mocheta stramb taiat, de, o frec, o frec io pe tigaie, dar daca nu pot face in ea orice, nici macar o taietura dreapta din mocheta veche nu mi-a iesit.

Slide9

2 gânduri despre &8222;Ciorba, oaia si sandwich-ul&8221;

  1. Imi place ca vad mancare adevarata, mancata de oameni (si catei) adevarati, in bucatarii adevarate! Fara perle, organza, lumanari mortuare si alte alea care ma fac sa ma intreb daca nu e si mancarea butaforie! In rest, blogosfera culinara e mare si cu prea multi oameni mici! Miza e asa de modesta, incat ma intreb la ce bun atata rautate! Daca nici mancarea nu ne face mai buni…
    O zi frumoasa sa aveti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s