In afara de loboda si leurda din titlu am mai folosit: ceapa, telina, morcov, ardei iute (cam mult), cartof (de obicei pun orez sau cartof), ardei gras.
Am tocat si bagat la oala minune tot in afara de loboda si leurda respective (care este ele).
Scos oala de sub presiuni, pus leurda si jumatate din cantitatea de loboda, lasat zece minute apoi adaugat restul de loboda odata cu zeama de lamaie, ca sa ramana zeama asa:
La final am pus putin ulei de masline crud pe deasupra si gata. Verdeata de presarat am uitat sa iau.
Si daca tot e vorba de vine-vine pibavara, rasadurilor le merge excelent: busuioc, rosii cherry si coriandru.
Nu stiu ce sa cred, daca reusesc o recolta de rosii de pe pervaz trebuie sa imi dau o bere.
Of Doamne,
Parca simt mirosul innebunitor de loboda!!!!O ciorba delicioasa care mie personal imi aduce aminte de copilarie.Fotografia cu ciorba „la final” este SUPER.
Am dat si un tur prin salate,felicitari,una mai apetisanta ca cealalta.
In fiecare zi deschid cu nerabdare calculatorul ca sa vad cu ce ne mai „loviti”
Ce sa zic „punct ochit / punct lovit” !
Dana, mie imi place ciorba asta la nebunie! 😀 ma bucur ca ti-am gasit blogul, ca pe culinar nu te vad… si mie imi plac mult retetele tale! te vizitez cu interes! 🙂
Yummi! 🙂 da’ ‘geaba-mi fac pofta, ca aici cre’ ca suntem cu cel putin 3 saptamani in urma decat sudul, cu vremea. Aici, pietele is cam goale, 3 ridichi si 5 legaturi de ceapa verde, in rest verdeturi niema. Sa va fie de bine !
Multumesc gagici 🙂
Azi loveste tura doi de ciorba de loboda, comanda, prima nu a ajuns nici pe o masea. Fara leurda de data asta. Lasa Silvia ca acusi ajunge primavara si acolo, la noi in gradina acum e o explozie de culori, o sa fotografiez zilele astea.
Salut! Dar la ciorba asta nu se pune si bors?
Bonjur. Se poate pune si bors, eu am preferat sa o acresc cu zeama de lamaie de data asta.