Farfuria de sambata

Amu vin si eu, dupa ce in sfarsit am gasit blogul viesparului, mi-am sters „cuchiz”, mama lor, cu pofta de oaia aia de langa drumul albanez.

Asa ca, desi modest, am combinat niste garf de porc cu pilaf, salata de varza si chimichurri.

Slide1

Desi imi sta mintea la oaia aia (e a ei), sa va spun de porcul meu. Cica oase garf, mai mult arf ca au fost cam prescurtate de carne. Le-am pus la foc molcom la copt cu ceva vin, ceapa, granule de usturoi, sare si piper.

Inainte:

Slide2

Dupa:

Slide3

Intre timp am facut chimichurri din: patrunjel, oregano, usturoi, ardei iute.

Slide4

Am pus si ulei de masline si otet si am framantat cu manusile, ca nu imi iesea cu lingurita, dar nu din considerente musai estetice ci pentru ca sosul e iute si mi-a fost frica de mainile mele.

Slide5

Pilaful a fost facut de un prieten cu ceapa, ardei, orez, ulei si pasta de tomate.
Asa ca el a avut portia a mai mare.

Slide6

Eu pe a mai frumoasa si mai grasa.

Slide7

Mentiuni: salata de varza a fost simpla, sare, piper, otet, ulei. La chimichurri am pus si cateva frunzulite de cimbrisor (nu, nu o dadui in diminutive, chiar sunt mici frunzele de cimbrisor si asa il cheama pe el, ca doara nu era sa il cheme gãrãr).

Rezumat (combinatia merge de minune, adica fiecare cu aroma lui dar se completeaza, zic eu, teribil de bine, o fi pentru peizani de Salajean, nu stiu, dar merse ca unsa pe esofag in vale).

Slide8

Afara e tot frig, cimbrisorul se uita la vrabii, cateaua nu vrea sa stea in gradina, zmiorcaie ca vrea in casa.

Slide9

Asa ma enerveaza ca nu sta la pozat ca o momii cu un mar (desi tot la oaia albaneza ma gandeam). Nu stiu cum imi scapa blitul si iar a iesit vizibil ca e pur sange Dracula Retriever.

Slide10

Mama si ce chef de plimbare si iesit cu fetele aveam, dupa trei iesiri, mai mult sau mai putin prevazute, acum vremea imi spune ca e musai de plimbat intre TV, ceai cald, monitor si maxim parculetul de la coltul blocului.

Acum imi dau seama de ce multe poezii cu iarna rimeaza cu cuvantul copii, ei rezista, rezistam si noi pe vremea asta, era o chiraiala si un sanius, ghetus, batai cu bulgari, cazemate.

Acum e pustiu, copii sunt, cel putin la mine in cartier e explozie demografica, de toate varstele, dar stau in casa, e posibil sa fie niste jocuri cu zapada pe Nintendo 3D, ce sa te mai obosesti sa iti inghete ghetele.

Eu mi-am amintit de niste versuri ale lui Andries, nu le tin minte pe toate, sigur le stie gogu:

A-nghetat cerul mult prea devreme,
Strazile sunt pustii,
E frig afara, e frig inauntru,
E frig oriunde-ai fi.

Daca vorbesti apare in aer
Un abur des si suspect,
Planeta toata-i un frigider,
Care functioneaza perfect.

Bine, devreme nu e, ca maine-poimaine vine anul nou chinezesc si de paste o sa citesc cum sa pregatesc aperitivele pentru acela, dar versurile sunt misto ca atmosfera de strazi pustii, fara copii (ia uite ca rimeaza si asa).

rororo

5 gânduri despre &8222;Farfuria de sambata&8221;

  1. Asa retete elaborate nu am mai vazut decat la gaga pe Merluc 😀 desi nici helga nu era mai prejos 😀 Adevarul este ca oaia aia Albaneza mi-a dat si mie insomnii enervante, visam cu ochii deschisi numai la turme de oi cum pasc pe pamantul ala rosu caramiziu…

  2. Pingback: Best of the best « Aphextwinz's Blog
  3. Oaie din aceea nu gasim pe la noi, am vazut doar in Albania si-n Bosnia. Insa hai sa va dau un pont: la targul de masini de la Pitesti au in fiecare we matze de oaie pe gratar. Durere, ti se topesc in gura.

    (targul asta este aproape de iesirea din Pitesti spre Craiova, matele sunt la tarabele cu gratar din incinta targului, de vineri pana duminica; mai au organe diverse si bineinteles mici dar matzele fac toti banii!)

  4. Pingback: Saramura de crap « Aphextwinz's Blog
  5. Stiu matele alea de la pitesri, numai acolo am vazut. Mai zicea pe blogul ala cu oile si de Kokoretsi, organe de oaie invelite in matze si coapte pe jar, durere si alea.

    Ce aveti oameni buni? Noroc ca dadui cu saramura.

    Ninule, ninule, cum le stii tu pe toate ca un om mare 😀

Lasă un comentariu