Saramura de crap

Or fi pozele anarhice dar cand e zi de dezlegare la peste, ne dezlegam, fireste ca intai baierele pungii, mama lui de peste, ca toate mancarurile saracului de pe vremurile cand pe stadionul lui Rapid trona inscriptia: nici o masa fara peste”, au ajuns marfa rara, astepti, poate, poate se indura vreun pescar sa dea de pomana, canci.

Slide1

Apropos de crap, a se citi in limba lui Shakespeare, crap, crap, holy crap, luai trei ardei iuti mai babani, ca sa ii coc cu cele ce aveam in gand sa pun la saramura, am copt doi.

Sa-mi traiasca manutele sensibile ca dupa ce il curatai pe primul ma ustura deja pana in buric, daca il puneam si pe al doilea dadeam in ulcer perforat. Si asa a iesit iute.

Sa revin la saramura mea, originala de Salajean.

Legumele au fost: rosie, ardei gras, ardei iute, ceapa, coapte, curatate, tocate.

Slide2

Am pus peste legumele coapte apa clocotita, usturoi (si restul de chimichurri de ieri) si o lingura de zacusca, sa mai indulceasca palalaia, vezi sa nu.

Slide3

Am dres-o cu patrunjel, nitel otet, dar tot iute si cam multa, desi nici crapul ala pescuit cu stradanie nu era prea mic. Sigur o sa imi ramana zeama cu legume si stiu exact ce o sa fac cu ea.

Slide4

Crapul, baban si gras (bucatarul a furat arsura crocanta, sa nu spuneti) a zacut vreme indelungata pe gratar, a sfarait, a murdarit aragazul, traiasca soda caustica.

Slide5

Am pus crapul fierbinte in zeama calduta si am presarat patrunjel.

Slide6

Si, cum imi e lene si sa respir, dara sa mai fac si mamaliga, s-a halit cu orez, tot de ieri si pita pe vatra rupta cu mana, cu incredere si cu pofta.

Slide7

A fost foarte bun pestele cumparat azi (inca nu am testat midiile, ca nu mai intra, o sa le fac si pe ele cu nitel sos de saramura, dar maine).

Si combinatia reusita, dar prea iute ardeii aia, nu va lasati pacaliti de marime, chiar daca sunt babani sunt si vioi.

Slide8

Alta chestie misto la „impinge tava” la Auchan, la Rustic, hamsiile, bai bune, bune, 8 lei portia, dar mare. Si cu mujdei din (da, tot chimichurri, bonus usturoi in plus si maioneza de casa, masa si mixer). Aoleu, viata mea. Ce ar fi mers o tiuca sau o rachie, de oricare.

Slide9

Pentru mine si Casandra am pregatit o oala mare plina de supa din cazaturi de pui (mai primeste madam tot felul de zgarciuri) si legume la greu (ceapa, telina, morcov, cozi de patrunjel, fasole verde, conopida, praz, varza, ardei gras).

Slide10

O sa va arat separat cum se va consuma, caci sigur va tine o gramada si ii dau in ap fie cu paste, orez, zdrente de oua, zeama de la saramura (pentru mine) si bobite, fenobarbital, propalin si LIV52 pentru Casi, fiecare cu ce poate 😀

Am asa un sictir sa curat midiile alea, oare or tine pe geam pana maine? Cred ca da, mi-e ca se si congeleaza, desi la magazin stau cateva zile pe gheata. Mai nou aduc astia midii si pasteurizate, cu tot cu cochilie, stridii, saint jaques, tot felul de minunatii, patronul sa fie generos cu salariul ca marfa este berechet.

rororo

2 gânduri despre &8222;Saramura de crap&8221;

  1. Pingback: O anume zeama de peste « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s