Pachetele de primavara in foi de orez

De cate ori am avut de-a face cu foile de orez a fost un chin, am zis sa le incerc si pe alea luate de la Mega Image la un pret mai mult decat decent.

Sunt exceptionale foile, despre pachetelele de primavara o sa va povestesc fiindca a iesit soarele.

Umpluturile pot varia, eu am facut una vegetala simpla, se pot pune o gramada de dracii in plus, carnuri, fructe de mare. Asadar ingredientele sunt: legume (varza, morcov, ceapa verdei, ardei iute), foile de orez (astea sunt vietnameze), sos de soia, ulei de susan (daca nu aveti, nu puneti), ulei pentru prajit (nu de masline, va rog frumos).

Mai intai se face umplutura, in cazul nostru se calesc legumele, cand s-au inmuiat se pune sosul de soia si se amesteca bine iar la final se adauga cateva picaturi de ulei de susan.

Pentru atelierele harniciei pregatim umplutura, foile si un vas cu apa calduta.

Foile si inmoaie cam 2-4 secunde in apa apoi se pun pe planul de lucru. Nu le inmuiati mai mult decat scrie pe ambalaj si nici toate odata, cate meduze nu am aruncat dupa experimentele mele. Par putin tari, dar nu sunt.

Apoi se procedeaza cam ca la sarmalute, dupa cum urmeaza:

Pe pachet scria ca poate contine intre 12 si 14 foi, au fost 13, iata productia la hectar.

Din momentul acesta se pot manca, dupa modelul vietnamez, exact asa cum sunt. Daca e umplutura cu coriandru, creveti si taitei cu atat mai bine.

Prima observatie e ca daca le lasati sa se atinga atat de tare se iubesc ca se lipesc intre ele. Cum scria pe pachet, se pot face si prajite. Experientele anterioare mi-au aratat ca trag mult ulei foile astea, asa este. Oricum, se prajesc la foc foarte mare. Si pentru ca nu stiam cand vor fi mancate, am facut cateva complet si pe celelate le-am prajit numai pe jumatate ca sa le pot incalzi repede.

Atentie si cata umplutura puneti, ca eu am pus mai multa la un pachetel si s-a imprastiat.

Nu le lasati sa se atinga nici in vasul de ulei ca tind sa danseze impreuna si iar trebuie strecurat uleiul.

Se scurg foarte bine pe hartie absorbanta sau intr-o sita.

Cele ramase, pe care le voi reincalzi, le voi trata foarte neasiatic, pentru ca mi-e teama ca daca le mai arat odata uleiul se supara, am de gand sa le incalzesc la cuptor.

Am scris nitel cam mult pentru ca eu am tot patit-o cu draciile astea, asa ca, hard roc aleluia.

11 gânduri despre &8222;Pachetele de primavara in foi de orez&8221;

  1. fara bre, fara, am zis ca se poate pune ce vrea muschiul omului in ele. da’ la carciuma sa stii ca de obicei cer fara carne. io la pachetele apreciez varza 😀

    am facut mai de mult si din alea vietnameze cu creveti si coriandru’ da’ nu stiu pe unde am ratacit poznele.

    am facut si cu carne dar tot asa.

    si apai e post :)))))

  2. e d’ala de-a gata pentru pachetele, tailandez, acu mai faceam si sos, ce crezi. nu stiu ce contine ca scrie in tailandeza pe el :))

  3. Dupa parerea mea la varianta prajita se preteaza mai bine aluatul normal, de faina cu ou, astea absorb nitelus cam mult ulei. Pe mine nu ma deranjeaza ca se prajesc extrem de repede, dar pentru unii ar putea parea uleioase.

    Seara buna 🙂

  4. Multumesc mult pentru detaliile retetei. Despre poze nici nu mai vorbesc.
    Am schimbat de ceva timp destul de multe in ceea ce priveste papa… adica mananc mai cumintel si mai sanatos s-ar zice. Am vazut si eu foile la Mega Image (asta dupa ce am vazut pe Paprika TV prezentarea retetei ) dar n-am avut curaj sa cumpar. Cu sosul de soia de la Mega am fost dezamagita. Ma temeam de o pacaleala Mega-vietnamezo–chinese. Doar ca din fotografiile tale arata exact ca la Paprika TV. Asa ca … inca odata felicitari pentru prezentarea retetei. Voi incerca si eu in acest week-end.

    Sunt mare amatoare de exotisme de gen. Macar sa nu mor proasta … cum se spune in popor.
    Ceea ce nu stiu daca imi va iesi cum trebuie este de fapt exact ceea ce este cel mai important …gustul.

    La multe din retete banuiesc ca daca as avea idee de gustul pe care al trebui sa-l obtin ar fi mult mai usor. Cat priveste pachetelele de primavara chinese type… pe astea macar le stiu si stiu ce va iesi.

    Asa ca…inca odata multumesc mult.

    Mihaela

  5. Foile simple de orez le-am vazut in prezentarea unei petreceri cu specific Thailanda…erau tot neprajite …ne nimic.

    Dar ca sa semene cu alea din faina si ca sa nu aiba mult ulei…. oare ar merg unse cu ulei si date la cuptor cateva minute ?

    Din colectia : ” Intrebari cu raspuns neasteptat”.

    mihaela

  6. Bonjurel si scuze, ca nu sunt in zona. Deci merg sigur la cuptor (am facut eu mai de mult). Sigur ies mai putin uleioase. Alea gen Thai, doar inmuiate in apa si umplute, de fapt sunt specific vietnameze, dat tailandezii imprumuta din multe bucatarii, sunt bune si alea. Prajite in baie de ulei nu sunt cine stie ce afacere, chiar absorb grasimea. Si sunt destul de dificil de manevrat pana le prinzi smecheria, plus ca se lipesc intre ele, plus o gramada de prostii.

    Dar de bune, draga Miha, sunt bune. Chiar si uleioase.

  7. Un Salut frumos pentru toata lumea! Am o intrebare, de ce nu pot rula foaia de orez, sau impaturi ca la sarmale? A incercat cineva?

  8. Pai uni ruleaza sarmalele ca mai sus 😀 Depinde cum vrei tu sa le rulezi, sa le faci ca pe tigara si pe urma sa indesi capetele? Se rupe, e destul de sensibil de lucrat cu foile astea. Se mai pot rula si altfel, taiate in semicerc sau in patru ca sa iasa patru triunghiulete, dar metoda clasica e cea de mai sus.

Lasă un comentariu