Gratar in stil coreean si taitei Udon

Doar in stil … adica mult sos soia, zahar si alte alea, am tot gustat marinata (am mancat la un local coreean asa ceva, plus am vazut eu la televizor) si mi-a placut ce a iesit. Deci e doar in stil, da?

Am copt mai intai niste ceapa, usturoi si ghimbir.

Am stins cu vin iar dupa ce s-a evaporat alcoolul am adaugat zahar, sos soia (cu ciuperci, unul mai gros asa si mai umami – cum le place americanilor sa zica), otet balsamic (in lipsa de negru), crema de balsamic (ala cu rodie). Am tot gustat pana am echilibrat dupa gust sosul, am stins focul si am adaugat ulei de susan, ceapa verde si inca un catel de usturoi ras.

Cu treaba asta, dupa ce s-a racorit, am marinat doua felii de ceafa de porc (nu am vaca din aia smechera) un numar mare de ore. La temperatura camerei. Pe care le-am facut la gratar.

Separat am fiert taiteii astia din poza (made in Korea, culmea).

AM copt pe tigaie si niste seminte de susan, am facut si o omleta simpla dintr-un ou si am facut un ikebana, asa.

Chestie: e mai misto carnea grasa, ceafa mea a fost dintr-o bucata mai slabuta si cele mai bune au fost capetele alea mai grase.

In alta dezordine de ce mai am prin frigider, am facut o salata cu peste marinat. Au la Lidl un peste bun, la borcan, era cam 6 lei borcanul. Apoi a disparut de pe rafturi. Si a reaparut la 10 lei. C’asa e in tenis.

Deci salata e cu cartofi fierti, pestele si ceapa din borcan, putin patrunjel si marar si niste masline, plus un sfarc de maioneza.

AM pus preparatul intr-o galetusa ca sa stea lejer in frigider si am incercat o poza din mers cu finalul, Fireste ca mi-a iesit ceva stiintifico-fantastic dar ati cam inteles despre ce este vorba.

La capitolul cumparaciuni la jumatate de pret va recomand acest ulei. In pretul lui intra si dispozitivul de siguranta pe care angajatii au uitat sa il scoata (eu l-am primit la domiciliu, ce sa le fac, l-am taiat si aruncat, paguba lor).

AM mai cioplit un dovleac.

Si, de final, petale, stamine si pistile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s