Mancare de cartofi cu ciuperci si parjoale

Intai de toate, poze tarziu in noapte, regret ca nu va pot desfata pupilele cu minuni, dar ma mandresc fenomenal de tare cu parjoalele mele de ieri.

Slide1

Inainte s auit, deci inainte de desfasurarea retetei, bai, spuneti-mi si mie, se dau undeva Smart-uri moca in Bukale? Ca in nici zece minute de mers cu masina am vazut vreo douazeci, dati-mi si mie pontul, va rog.

Asa, initial am vrut sa fac mancare de cartofi cu carne, normala, cancius ca mi-a facut cofi chef de parjoale, asa ca am facut mancarea de cartofi fara carne, dupa cum urmeaza: am inabusit ceapa cu ardei gras rosu si fulgi de ardei iute (cu sare, da?). Am adaugat niste zeama de la supa de pastai cu rosii (am avut zeama multa, la fix), ciupercile si gata, am lasat sa fiarba cu capac. Ciupercutele erau cam trecute, mici si dragalase.

Am consimentat cu boabe de piper rosu si doua foi de dafin la oala (nu mai puneti oameni buni cu tona foi de dafin, se amaraste mancarea – asta e pentru cine stiu eu).

Cand toate am fiert am pus marar si gata.

Slide1

La parjoale detaliez, ca v-am zis ca imi place cum au iesit, asadar am avut carne tocata de mine, odata cu ceapa, asa o congelez, ca in general carnea tocata nu o prea folosesc la nimic fara ceapa, sa munceasca motorul masinii de tocat. Peste ea am pus ou (la nici 500 de grame de carne, un ou mare este suficient), marar, usturoi (tot de la supa de pastai cu rosii, din cel cu ulei si patrunjel), sare si piper.

Slide2

Am amestecat pesmet (merge si miez de paine), cam 3/4 de cana la cantitatile din poze.

Slide3

Am amestecat bine si am troznit cu compozitia de castron pana ajunge sa se modeleze ca o plastilina, dupa care puteti forma parjoalele cam cum doriti, si in forma de hipopotam cu chiloti de tabla.

Slide4

Dupa parerea mea, nu mai este necesar sa le tavaliti nici prin faina, nici prin pesmet, nu vad de ce ati pune niste arsura in plus la o prajeala, fie ea si realizata la foc mic. Acum depinde, unii cica nu-s parjoale daca nu au pesmet, al batrn zice ca parjoalele sunt daca le treci prin faina, ou si pesmet… Ma rog, eu nu le-am trecut si le-am prajit in uleiul rece, ma rog, caldut, la foc foarte mic.

Slide5

Slide6

Carliontul ala de pe chifteaua cruda e doar o fasiuta mai indaratnica de grasime, am avut carne de porc, mi-a fost frica, de fapt eram sigura, ca vor scade, vor iesi grase, da de unde, incomparabila carnea tocata in casa, fie ea si de porc gras (am avut spata, fleica) fata de cea mai buna carne tocata de cumparat. Nu mai iau in viata mea carne tocata, nici cea mai laudata nu e la fel ca asta.

Combinatia a fost de mancare de cartofi cu ciuperci, parjoale si muraturi. O sa ma fac eu mare si o sa fac si poze misto de tot, in viata viitoare, asta a fost ocupata cu alte prostii.

Slide7

Minunatele parjoale descrise mai sus au iesit crocante pe exterior si moi in interior. Uleiul are foarte putin ereziduuri, inca nu sunt convinsa daca sa il refolosesc sau nu, ma mai gandesc. Au iesit cam 12 parjoale maricele din cantitatile descrise.

Slide8

Stiu ca nu v-am incantat cu mancaruri delicate si finute, ce sa fac si eu, dar sa stiti ca am cumparat ieri o felie de somon, stiu ca v-am mai spus. Atat de rar iau ca nu stiu ce sa fac cu ea, am prea multe idei pentru un amarat de medalion, parca vad ca il troznesc doar pe gratar si mult pa.

rororo

10 gânduri despre &8222;Mancare de cartofi cu ciuperci si parjoale&8221;

  1. Imi place la tine ca de fiecare data cand intru ma izbeste cate o poza cu mancare bunaaaaaa. Care este atunci diferenta dintre parjoale si chiftele sau niciuna este acelasi lucru? Sau este totusi ceva diferenta ca intre gem si dulceata?

    Se apropie ora „cevapcicilor” sa vezi ca imi pun poza cu micii tai in fata pana ii mananc, insel treaba ce gandesti.

    Mancarea arata bine, deci asta faci tu dupa supa de regim…noaptea te desfasori in bucatarie :D.Hehe…am si eu porniri de astea cateodata dar nu fac nimic ca daca eu nu sunt in pat noaptea nu poate dormi nici sotul meu si a doua zi nu sunt numai eu obosita dar si el asa ca …stau in pat si daca nu pot dormi si as face si eu altceva in bucatarie de exemplu.

  2. Mmmmmm…ce parjoaleeeee…ma babunesti la cap ( stii deja…asa zice nepotul meu.).
    Faci cea mai mishtoaka mancare de oameni! Mi-e pofta de nu mai pot!
    Te pup mult si vezi ce faci cu somonul ala…e nobil….hahahahaha…prajeste-l naibii ( sigur nu e corect!) in malai cu mujdei!
    Cu drag, Vio! Iubi si puuuup Casi!

  3. cofi, lasa mai ca tu te dai la delicatesuri maine.

    alina, diferenta e putin importanta si depinde de la zona la zona, stai sa vezi cand te baga in ceata moldovenii cu parjoale si parjolutze, piftele si piftelutze. daca ma intrebi pe mine, parjoalele sunt mai mari, chiftelele mai mici, daca ii intrebi pe altii, treaba lor 😀

    noaptea dorm, e bezna de la ploaie, nu le-am facut asa tarziu, ploua ud si mult, in spatele masinii au iesit ciuperci, poate le pozez maine.

    viooooo, vezi ca eu tot te astept la o muraciune la alexa, da? somonul vietii mai are de asteptat, cica e in garantie pana in data de 6 ale lui ciresar. mai am vreme sa ma gandesc la el.

    pupam si noi

  4. Fata draga mie, nu stiu da ce…fii vesela…adeca farfurie, tigaie „dry” – d’astilea…
    Nu stiu „NEAM”- asa se zicea la bunica-mea in sat- adica deloc, de ce-mi place da tine…da asta ie…deci… nu stiu neam da ce fiica mea zice ca e bine acolo unde e…dar e in tara somonului fiin… (atat=”fiin”) ei il „face” cu: sare, piper, lamaie… o nebunie..drept e ca e salbatic! Lov u…si sunt moarta dupe Casi! Cu drag!

  5. vio, io am somon de cumparat ieftin de la lidl, da? deci e nefin. imi trozneste mie ce sa fac cu el sa zbarg gura mesei. casi s-a mai tampit, nu mai stie sa stea frumos la terasa si nici nu o mai iau, ca sa nu ii mai dea lumea de mancare, are ficatii praf, papa numa de regim asa ca nu ai cum sa o mai vezi decat la domiciliu sau in preajma lui.

    cofi, da, poze, poze. si pe soare, nu ca ale mele.

  6. se face foarte usor, saramura clasica, cred ca am pus pe aici retetta, daca nu gasesti in alta parte pe net. so conopida precis e la voi acolo.

  7. Pingback: Coaste de porc si paste cu varza | Aphextwinz's Blog

Lasă un comentariu