Maduva, maduvioara, cine e cea mai frumoasa din tara?

Nu am gasit alta rima, sa traiti. Si cum si mie azi, de la caldura, imi era len (copi animaloo), m-am gandit sa fac sauna cu un rasol, cu un os, cu un … maduvaaaaaa.

Stiu, o sa imi spuneti ca dupa astea o sa trebuiasca colonhelp, colebil, cacamaca. Va asigur ca si cel mai ingrosat in vene de colesterol nu pateste nimic daca haleste odata pe an maduva, ca oricum nu se poate manca in cantitati impresionante.

Plus ca luai teapa, maxim 20 de grame daca au iesit din ce avui, abia de o felie de bagheta.

Plus ca in copilarie am citit o poveste care se numea „Printesa hranita cu maduva” (era un basm turcesc) si care era cea mai frumoasa care s-a vazut vreodata, asa ca imi incerc si eu norocul :)))))

Dupa mareata reteta de ou fiert, e cu va urma iarasi o reteta nemaivazuta (ajung curand si la porumb fiert sau sandwich).

Asadar am fiert ce am luat ca sa impartim in familie (din supa o sa fac, cred, ceva cu paste, din grasime, pilaf, ca o separ, carnea cu hrean, osul si o parte din supa, la potaie).

Totul in apa rece, cu morcov, telina si ceapa, la kukta. Apoi scos cu spumiera si repus la fiert supa, caci, daca faceti asa ceva, adica fierbeti oase cu maduva, supa va iesi foarte concentrata. Oala nu trebuie umpluta cu apa nici macar pana la semn, daca va intereseaza redecorarea bucatariei, incercati.

Mi se paru ca e plin de maduva osul de la rasol, ciuciu. Asa ca am plusat cu niste cartilagii pe o felie de bagheta.

Orice ar fi, treaba asta fara piper proaspat rasnit si sare, nu merge, ia memet clozap (nu eu, aparatul).

Zic lasa, ca scot din osul javrei. Aiurea, chior si ala, asa ca a mai fost doar o lingurita cu un coltuc de pita uscata (na, daca nu tin paine in casa).

Raman la parerea mea, aviz puristilor, raw, vegani, veveritzari sau iubitori de musca tzetze: maduva e cel mai gustos lucru din lume.

In alta dezordine de idei, in curand imi culeg recolta, am un ardei cat o bricheta si doi cat un ochi de caine adormit. Sa ii fac umpluti?

In schimb ardeii iuti, ies trei buchetele, care faci nunta, ofer cadou un aranjament, sa se mai coaca nitel.

Vegetatie, vegetarianism, creier pane si vara placuta in continuare, hard roc aleluia.

8 gânduri despre &8222;Maduva, maduvioara, cine e cea mai frumoasa din tara?&8221;

  1. cadou de prins viteza? is faini ardeii tai. din aia grasi faci din-din-ala, cum ii zice… ghiveci, mai coci si pui pe iarna…

  2. Totusi de unde se pot cumpara maduvioare in stare incipienta? Pentru pane, gratar si alte de astea. Gatite in zona mea numai la un restaurant in Piatra am gasit, dar imi cam este peste mana sa ma duc din Bacau pana acolo pentru doua, hai trei portii de maduvioare.

  3. Sincer, nu stiu, daca nu ai un macelar cu care sa negociezi, nu am vazut pe nicaieri. In piatra nu stiu deloc si ma costa sa sun pana la prietenele din zona, ca sunt in Italia. Intreaba la o macelarie, paote ai noroc.

    Mama, ce pofta mi-ai facut, esti rau.

  4. Pingback: Vintage – tortellini in supa si rasol cu hrean « Aphextwinz's Blog
  5. Stii cum este cu macelarii astia, putini mai sunt macelari in adevaratul sens al cuvantului. Marea majoritate sunt doar vanzatori si atat. Si lasa cand mai apari pe la Mada prin zona, da-i comanda sa ma scoata din vizuina si facem o excursie la Piatra sa halim maduvioare, momite si paneuri de ganditor.

  6. Siii tuu Brutuus? (sau mama lu Fedra). Cica dauneaza, mama ei de daunare 🙂

    Ciprian, s-a marcat, ce mi-e dor si mie de Mada, nu ai idee, vreme sa fie ca venim cu catel si purcel.

  7. Pingback: Maduva la cuptor « Aphextwinz's Blog

Lasă un comentariu