Ou fiert si poftele neimaginabile

Am mai facut odata un experiment cand m-a mancat sa intreb jumatatea cum doreste o omleta, citez: azi o vreau pufoasa, cu ceapa, dar sa nu fie moale ci putin crocanta, mai inalta, cu ceva carne si cu cascaval topit sa iasa din ea ca lava din vulcan.

Si am reusit. Ei bine, ieri vorbeam cu Silvia despre oul fiert perfect.

Ca sa nu pic de gugustiuc, dimineata am revazut tehnica, adica, oul (ouale) acopetit/e cu apa cat sa fie cuprins/e. Lasate la foc mediu si, din momentul in care clocoteste apa, fix un minut (sigur, ca mai conteaza si cat e oul de mare, coaja de groasa, in linii mari imi iese metoda).

La micul dejun al campionilor, el a mancat asa, eu simplu, Musai cu sare si piper proaspat presarate la fiecare lingurita extrasa din ou.

Ei bine, acum sa va descriu cum mi se par mie cele mai bune oua fierte, moi. Si anume, cu cartofi prajiti si rosii bune, bune. Asa ca materialul de lucru, pentru o persoana (depinde de persoana) e un cartofior, un ou mediu (daca se poate, de tara, cum am avut eu) si jumatate de rosie buna.

Cateva conditii de baza (fix pentru gusturile mele, fireste) in afara de fiertul oului cum am descris mai sus: sare si piper in rasnita, rosia rece de la frigider si decojita, cartofii taiati bastonase si prajiti sa nu fie prea tari dar nici prea moi, bine scursi, de marime potrivita.

Oula asta a suferit soc termic, nu i-a cauzat interiorului, doar ca l-am pus cu fundul in sus, ca a crapat in zona. Asadar, platoul perfect dupa pohta mea.

Cartoful trebuie sa fie ferm ca sa penetreze (nu, nu smaltul dintilor intarindu-i) albusul si galbenusul si sa foloseasca pe post de lingurita, dar nu prea uscat ca te mictionezi pe el.

Iaca asta e ideea.

Repet, dupa gustul meu si impreuna cu ochiurile cu cartofi (aia facuti altfel) si rosii, asta este mancarea suprema 🙂

hard roc aleluia

8 gânduri despre &8222;Ou fiert si poftele neimaginabile&8221;

  1. O fi semi-mahmureala mea de vina, da’ fara mijto, de data asta chiar mi-ai facut pofta cu pozele astea. Tre’ sa-mi fierb un ou (ha ha ha cum suna).

  2. Nu, soarele e de vina, ca io nu ma chinui sa fac poze de fel de el le fac din zbor. Dar eu ma jur ca in afara de un ochi (ou) sacrificat azi toate numai asa le fac. Oualele astea primite.

    ha ha ha, era si bancul, dar nu mai bine iti prajesti tu o tzatza?

  3. Pingback: Maduva, maduvioara, cine e cea mai frumoasa din tara? « Aphextwinz's Blog
  4. Pingback: Papa bun « Aphextwinz's Blog
  5. Pingback: Voie buna, adevarat sau fals? « Aphextwinz's Blog
  6. No,saru’mana de explicatii. Si mie mi se parea ca 3 minute e cam mult,fac si eu experimentul asta,dar parca vad ca-mi iese si mie :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s