Caniculare

Ori batranetea ma face sa suport greu canicula, ori e o caldura din ce in ce mai nasoala de la o vreme, nu stiu. Am facut numai chestii rapide, chiar daca unele nu par, consider ca e gatit viteza si daca lasi totul pe foc cu orele dar inchizi bucataria. Oricum multe chestii merg mancate reci de la frigider.

De exemplu supa de legume cu crenvusti.
(de ce cremvusti? pentru ca sunt buni aia asa zisi „eticheta curata” desi da, stim, plus ca golim congelatorul ca se ieftinesc altele).

Multe legume (ceapa, morcov, albitura, gulie, rosii, dovlecei) inabusite nitel.

Slide11

Am adaugat apa, verdeata, cartof si crenvusti (unul, craticioara e mica) si am lasat sa fiarba, e gata destul de repede.

Slide12

De racit am racit cam totul fie pe balcon pe ciment fie la aerul conditionat.

Slide13

Sau racire rapida, cu sana.

Slide14

Pentru iubitori am facut si o ciorba de perisoare. Ce am vrut sa va spun la ea e ca am „speriat” perisoarele ca pe galusti. Adica in apa fierbinte, cand au fost gata, am pus apa rece, capac si am repetat de vreo doua ori. De curiozitate. Nu stiu care e explicatia fizico-chimica dar da, au iesit foarte pufoase.

Slide15

Si pentru ca toata saptamana din cauza unor lucrari am stat cu geamurile deschise, am facut si sarmale. La modul la care intr-o zi am scazut o varza cu niste afumatura.

Slide16

Iar in ziua urmatoare am pus straturi de varza, de ce afumaciuni si carnati mai aveam pe acolo si sarmale (erau gata facute la congelator ca am avut varza murata in plus).

Slide17Slide18

Am pus si rosii din alea bune, au aparut rosii bune si ieftine. Rosii-rosii.
Slide19

Nu am mamaliga, smantana, ardei, doar o poza cu ce am cules sa gust dupa ce au fiert pe aragaz cu usa inchisa. La bucatarie.
Slide20

Eu m-am tinut o saptamana pe zemuri de legume pentru ca pofteam mult la cartofi prajiti cu ou si branza. Stiti voi, mancarea mea de suflet. Pe care mi-am facut-o. Acum iar pauza de la prajit.

Slide21

Din cauza rosiilor bune branza am pus-o intr-un sos in care am mai pus si putin usturoi si verdeata. Si daca tot a fost bal, am facut odata cu cartofii si o jumatate de oltenesc. Am comis-o.

Slide22

Si ultima racitura, ciuguleala, o salata cu cartofi, ton, porumb, ceapa, ou si masline.

Slide23

Doar cu putin ulei si un strop de otet, asa, din castron.

Slide24

Cateva poze de amintire de la lucrari, un aparat de sudura antic, lamaie cu cuisoare anti-muste (nu functioneaza dar macar miroase misto), un caine doborat de caldura.

Lasă un comentariu