Nu prea am chef sa povestesc chestia cu spitalul asa ca o sa continui cu ce mai facem de mancare, amintiri pentru viitor. Astazi o tocanita foarte simpla cu macaroane.
Pentru a nu cumpara in disperare, folosim la maxim toate resursele, un morcov, un cartof, o ceapa, o bucatica de ardei, un cartof, niste pasta de tomate, macaroane si, ce nu e in poza, o mana de fasole verde pusa separat la fiert. Si un sfarc de usturoi, adiere, asa. Daca va permiteti, sigur ca da, cu cat mai mult, cu atat mai bun.
Am tras la tigaie ceapa, morcovul si ardeiul, apoi le-am adaugat peste fasolea care deja fierbea. Am aromat zeama cu niste cimbru si marar (uscate). Am pus si cartoful taiat cubulete.
Cand toate au fost fierte am pus pasta de tomate si macaroanele.
Cam asta e toata reteta, a iesit gustoasa mai ales pentru ca am lipit nitel ardeiul si a avut gust de ardei copt.
E o tocanita simpla, de post, mai de saraci asa, eu am pus si putin iaurt si ulei crud de masline pe deasupra.
Si pentru ca mi-am facut inventarul congelatorului (si liste, ca sa stiu exact ce si unde am), am ramas pe cap cu o punga pe care nu scria nimic. S-a dovedit a fi niste carne de vita pe care am pus-o la kukta cu sare, piper, anason, cimbru si o ceapa. Sa fac un rasol.
Rasol pe care l-am pus intr-un sos facut din zeama lui, putin iaurt, o idee de usturoi si tarhon.
Si gata. Inverzeste geamul, natura merge inainte.
Bine ca ai aparut ! ❤ Ma ingrijorasem, stiind ca ai ceva probleme. Sanatate multa, ai grija de tine si de Casi ! ❤ ❤ ❤
Merci Vio, am fost in spital in plin covid, a fost o experienta, numai nu prea imi vine chef sa povestesc. Partea buna e ca testeaza toti bolnavii (bolnavi de alte alea) de virusul pacatos. Macar m-am intors cu o liniste la baza, din ala nu am 🙂