Astazi avem o salata de dovlecei copti si o mancare de cartofi.
Incepem cu salata de dovlecei copti care, pentru cineva care pofteste la cea de vinete, este ceva de vis.
Am mai facut odata salata de dovlecei copti dupa reteta de la Savori Urbane, acum am adus ceva modificari doar datorita formei dovleceilor.
Mai intai am copt doi dovlecei pe toate partile.
I-am lasat cu sare sub un capac, apoi i-am decojit, ca pe vinete. Treaba e ca din cauza formei nu s-au lipit bine de plita si capetele au ramas cam crude, asa ca le-am taiat foarte marunt si le-am lasat la inabusit cu capac si putin ulei.
Am tocat marunt dovleceii copti si scursi, am zdrobit si dovleceii inabusiti, am pus putina ceapa, o adiere asa si un sfarc de maioneza ca sa lege.
Am lasat inadins in compozitie si putin aarsura, ca sa dea ideea de vinet ecoapte, asa mi s-a parut mie, cel putin, care nu mai mananc de ceva vreme salata de vinete.
Mi se pare o chestie foarte, foarte buna, mai ales tocat totul mai mare asa, nu facut spuma cu mixerul.
Mancare de cartofi, ceva prea banal.
Am beneficiat de o carne de porc foarte gustoas,a de la macelaria de la intrarea in Penny, chiar ca la tara carnea. Am inabusit-o cu ceapa, am stins cu putin vin, am pus marar, dafin, boia. Cand carnea s-a patruns am adaugat cartofii si apa calda cat sa acopere, iar cand toate erau gata de tot, niste pasta de tomate.
Prea ca la bloc.
De final, animalul zilei de azi e un ardei gras pe care l-am primit si care cantareste … 440 de grame.
Am gatit si eu cateceva zilele acestea, neste cogniac ! 🙂 salutari!
Salutari Pasha