Mai stiti mancare rece, reteta cu care am venit dupa un revelion de la Bacau? E, imi era pofta de ceva vreme, am gasit niste coaste frumusele intr-un pachet de oase de ciorba, asa ca am facut o imitatie. Ideea e aceeasi, ingredientele aproape la fel, doar cantitatile si timpii difera. Bineinteles ca e buna si asa.
Dupa cum spuneam, am luat oasele minunate si le-am rumenit in ulei.
Am adaugat doua cepe (oasele sunt mici, deci nu am folosit o tona de ceapa ca la o mancare rece adevarata, nici nu am fiert carnea separat).
Si foi de dafin si boabe de piper.
Am lasat sa scada totul la foc mic, cu capac, fara graba, apoi am pus vinul, nu cu picatura ci tot odata si nu alb sec ci roze cu bolboroci.
Cand carnea a fost patrunsa am adaugat si o rosie tocata (deci nu bulion) si maslinele si am mai lasat la foc mic.
Si gata. Lipsesc felii de lamaie pentru ca am uitat sa cumpar. Lamaie.
Am pozat asa de aproape si am taiat din poza dintr-un singur motiv. Am stropit castronul si am vazut abia cand nu mai aveam ce repoza 😀 Reality show pentru carcotasi:
Si am mai pozat si o mare pofta, imparteala dreapta cu vecina, vazui la cineva pe masa si am ramas cu o pofta teribila de mici, cartofi prajiti si mustar. Si un carnat haiducesc de la Lidl pentru degustare. E misto.
Sa nu credeti ca nu avem si de regim, ciorba de bolboroace, adica de legume multe si bune, deja incep sa dispara sau sa se scumpeasca, e momentul de o supa cu vitamine.
Si am primit in dar si o minunata placinta dobrogeana.
Si gata, in rest, imagini de prin oras, ultimele doua poze, de aducere aminte, cei din sectorul 3 stiu ce reprezinta, domnia lui Shpagoitz, baronul sectorului.
rororo