Prajitura cu branza si visine

Am gresit tava, nu am facut ce voiam sa fac pana la capat, dar prajitura e buna de tot asa ca v-o arat, iar deficitul de tava se poate rezolva, fireste, punand compozitia intr-o tava mai mica.

slide8

Am amestecat intai 500 de grame de branza de vaci cu doua galbenusuri, doua linguri de zahar pudra, esenta de vanilie. Separat am batut albusurile spuma. Albusurile de la cele doua aoua de la care am luat cele doua galbenusuri.

Am amestecat apoi crema de branza, albusurile, patru linguri de faina si o lingurita de bicarbonat.

slide9

Am turnat in tava (unsa si tapetata, sau cu hartie de copt sau cum vreti voi) si am asezat pe deasupra visine din compot, scurse bine.

slide10

Si am copt.

slide11

La gust seamana bine cu un cheescake si, dupa copt, se lasa ca un cheescake.

slide12

Ce as fi facut daca as fi elaborat ceva precum prajitura PLLG, as fi pus pan ala margini o crema de vanilie si, deasupra, un jeleu facut din zeama acrisoara de la compot. Dar nu am avut chef in ziua aia.

Asa ca le-am ciugulit asa simple.

slide13slide14slide15

Am mai comis o chestie din aia la cuptor (m-am imbolnavit de combinatia de tomato frito cu vin sec), delene mare, am vrut o romaneasca, ceafa cu cartofi, dar pentru ca mi-a fost lene, am pus ceafa pe niste fasole, ceapa, usturoi, cum ziceam tomato frito, vin, sare, piper si aleluia.

slide16slide17

Ar fi mers cu muraciuni, dar nu mai am.

slide18

Faza misto e ca mi-a ramas o bucatica de carne, sos si fasole si doara nu era sa le arunc, mi-am facut o minunata conserva pentru alta data cand voi avea chef si lene si mai mare 😀

slide19

Si niste poze de marti de cand a dat zapada aia frumoasa care a paralizat orasul.

slide20slide21slide22

rororo

Lasă un comentariu