Papanasi

Am mai facut, dar i-am bagat printre alte chestii de florii si am zis sa am si titlu cu papanasi, in afara de papanasii de atunci si sa va dau si cateva cantitati (neobisnuit, stiu).

slide8

Chestia cu cantitatile la papanasi e nitel dificila pentru ca nu toata lumea are acelasi tip de branza de vaci, la fel de bine scursa, cu aceeasi grasime, asa ca o sa va spun ca eu am folosit branza la cutiue de un kilogram, cea de la Lidl.

Asadar la 500g de branza intra cam 500g de faina (ca sa iasa compozitia aceea lipicioasa si greu de modelat, da, se poate pune mai multa faina dar nu mai ies pufosi in interior, parerea mea).

In plus am mai pus doua oua mari, un praf de sare, zahar vanilat, bicarbonat (puteti pune praf de copt) si foarte putin zahar (in mod normal nu se pune, ca si la clatite, dulcele se da de dulceata).

Aluatul asta se modeleaza cu nitica mizerie pe masa din bucatarie, dar voi daca aveti plan de lucru de patiserie nu aveti asa retinere. Am facut si muc si sfarc si am prajit la foc mic, in uleiul, desigur, incins.

slide9

Fata/verso si la scurs (cu mentiunea ca aluatul acesta nu ighite ulei aproape deloc, deci nu se scurge mare lucru).

 

Nu am avut rabdare sa ii modelez frumos dar nefiind pentru export, nu im ipasa. Eu am avut peste smantana o dulceata de visine cam zaharisita.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Si sexyunea, cum ziceam, pufosi, pufosi.

slide15

Si sa va zic acum si de ciorba de „cotoroage”, genunchi si rasol de porc, initial achizitionate pentru piftie – ciuciu piftie.

Am facut o ciorba ceva intre de burta, radauteana si de porc, nu e nici inventie dar nici nu are nume, deci de cotoroage.

Pe care le-am fiert ca pentru piftie.

slide16

Cat timp s-a racit zeama strecurata pe care am degresat-o total, am ales si carnea pentru ciorba si, fireste, am ramas cu o gramada de sorici si ligamente. In ciorba nu le-am pus, scarbos, mi-a traznit sa le coc pur si simplu la cuptor. Atata va zic, sa incercati odata 😀

slide17

Cat despre zeama degresata si limpezita, am fiert in ea si o mana de orez si am facut un liezon din smantana, usturoi si otet (de la gogosari) pe care l-am temperat cu zeama fierbinte si am pus inapoi in oala. Am pus si cateva felii de gogosari prin zeama si asta e ciorba de cotoroage, balsam.

 

Cateva prostioare pe care le-am pozat, anume o salata orientala banala in care am pus in plus si castraveciori murati si ton, mancarea mea favorita, chef de chef, CP, ou, branza si o gogoas ade la Mega. AM pozat-o asa, ca era frumoasa, nu am nimic de spus despre ea.

 

Si, fireste, starea vremii din ultimele zile, la bloc (repet, daca vreti sa vedeti pozele mari, dati pe o poza din grup si porneste slide show).

 

rororo

Reclame

2 gânduri despre &8222;Papanasi&8221;

  1. Foarte faini ți-ai ieșit papanașii. Și eu fac, dar fierți și dați prin pesmet. Sunt mai ușurei. Iar brânza de vaci o luăm direct de la țărani, avem noi o femeie care ne aduce proaspătă in fiecare săptămână. La fel și laptele.
    La mine sistemul digestiv funcționează destul de lent și sunt foarte atentă ce gătesc. Dar îmi place mult să-mi spăl ochii cu ce fac alții,chiar daca nu m-aș putea desfăta cu așa ceva 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s