Din mers

Am gatit, umblat, daca imi amintesc va mai zic si una – alta, momentan, mi s-au adunat multe poze, cum ar zice Tudy, mi-a mers mana.

Am si gatit in weekend pentru saptamana, am mancat si pe capota, am si cumparaciuni, dar incep cu o poza cu marmota.

Slide1

Prima tura de cumparaciuni, pentru ciorba si nu numai, legume bune, de vara si am gasit o chestie care m-a facut curioasa, fasole gata in treizeci de minute, in pachet era fasolea dezbracata de piele, condimente si sare. Si am facut-o cum scria pe punga. Satisfacut doar curiozitatea, nu si papilele, combinatia de condimente nu e pe gustul meu. Dar a mers cu niste carnati.

Am mai facut o ciorba (zeama, nu e acrita dar are rosii) de curcan si limba cu masline, reteta standard, cu vin, nimic spectaculos. Spectaculos a fost ca am gasit iepure la pret de dumping,  am facut muschiuletul la plita si doua pulpe, va zic pe scurt, ca bune au fost, trase in ulei de masline, cu putina ceapa si usturoi, ierburi de provence, radacinoase, dovlecel, vin roze, rosii uscate, peste toate adaugat orez  bicolor. Bai, misto.

 

Si … tralalalaaaa …
Slide16

… am facut un tort. Amu, o, voi, specialisti, sa nu radeti de el, l-am facut pentru ca erau blaturi la reduse si stiu ca daca nu iau eu si expira, cineva le va arunca. Deci blaturi din alea gen pandispan, o crema a fost ganache din ce e in poza (ciocolata, frisca si unt, care unt nu e in poza, dar e in crema) si o crema efectiv din ce am avut pe aici, niste prafuri de capucino, ness, smantana de frisca,  amidon, nici nu mai tin minte.

Insiropat cu sirop de zahar brun candel, suc de mandarine si esenta de rom. Nespectaculos, dar  aia e.

Si amu de prin oras, imi place sa pozez cladirile abandonate aflate in buricul targului, in Victoriei, pe 13 septembrie, pe Buzesti. Imi plac si podurile, dar greu de pozat ce vreau eu, fie trebuie sa nimeresc pustiu sa pot frana in panta,   fie blocaj. Am reusit sa prind putin din ambele stari ale traficului.

Pozele cu liniile de tramvai sunt facute in Prelungirea Ghencea unde, acum multi ani, un localnic a facut rost de respectivele betoane cu linii si si-a pavat strazile ca sa ajunga la el la curte. Acum sunt mai multe case si, la cuca macaii acolo, liniile au ramas.

Cumparaciunile sunt fie curiozitati, fie la reduceri, mancarea de capota, dupa cum se vede (fac poze si la tot soiul de cafele si tampenii, mai iau cand ma ia somnul, inca nu m-am hotarat sa le pastrez). Ce e interesant vedeti si voi dand pe poze (cum ar fi betoanele puse pe linia de tramvai care candva au fost la o margine de parcare sau masina care duce maseuri la firme). E si o poza cu colectia Geo. Nu stiu cine e Geo dar la intrarea in prelungirea Ghencea are expuse mereu trei Mercedes si un Hummer iar in geamul limuzinelor este ceva cu stema tarii, nu imi dau seama ce, oricum legitimatii de acces cred, la guvern, la habar nu am ce ca nu am curaj sa opresc sa ma uit.
Oricum, daca sunt in drum si nimeni nu se autosesizeaza, eu doar pastrez poza.

Concluzie la cumparaciuni: si San Miguel si Gossner fara alcool sunt foarte bune, din pacate nu pot sa trec pe ele. Sunt scumpe.

Nu uitati, slide show pe poze si in rest, rororo.

Un gând despre &8222;Din mers&8221;

  1. Pingback: Din mers | Ziarul Profit

Lasă un comentariu