Salata de dovlecei cu iaurt

Nu am cum da credit cuiva, probabil ca multi fac, eu am vazut salata asta la Maya care a adaptat-o dupa nu stiu cine, eu, fireste, am adaptat-o dupa ea, important e ca este delicioasa.

Slide11

Eu va spun varianta mea. Ingredientele fiind aceleasi, ceapa, usturoi (verde la unii, depinde de care avem), dovlecei, iaurt si marar.

Unii fierb, unii calesc, deci revenim la varianta mea. Eu am taiat dovlecei mai mici cubulete si i-am pus cu putina sare, ceapa verde si ulei de masline, imbroboditi cu nitica folie, direct la cuptor.

Slide12

I-am copt cat sa fie nitel crocanti, depinde de cheful vostru, dar pentru textura mie as ami-au placut. Pana s-au copt si racit am lasat la scurs o cutiuta de iaurt (cica in stil grecesc, 2% grasime).

Am amestecat apoi totul, dovleceii, iaurtul scurs, inca putina ceapa verde tocata marunt, putin usturoi (putin la mine, voi puteti pune cat de mult va tine), marar si un strop de ulei de masline.

Slide13

Se lasa nitel la rece dupa ce se amesteca toate. Sau nu.

Slide15

Mie mi-a placut foarte mult combinatia fix in varianta asta. Merge si in sandwichuri si pe langa proteina, treaba voastra. Eu am facut putina deci s-a mancat asa, cu nitica paine.

Slide14

Altfel, am avut o bucatica mica de afumaciune. Frumoasa, cam sarata ca cica nu are conservanti.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

A iesit o ciorba de fasole, clasica, zarzavat, afumaciune, fasole, rosii, tarhon, ca la mama Geta la cantina.

Slide18Slide19

De final musai sa va arat o aparitie noua, new bitch in town, dupa Mona si Ana pe firmament s-a facut remarcata noua Dora.
Preturile la zi (per 500ml):

Mona: 9.93 ron

Dora: 7.25 ron

Ana: 4.80 ron

Slide21

Lasă un comentariu