Deja e veche, de noua ani de zile dam bairam de ziua cainelui. Anul asta, pentru ca e cu izolare, e timp, e chef de caterinca, i-am facut cioricii si tort si friptura (tortul sarat, mai aveam in minte si ceva dulce dar intre timp m-a parasit cheful).
Asa ca iaca tortuletul sarbatoritei.
In stilul torturilor aperitiv suedeze (parca, oricum ce am facut nu e doar pentru caine, se poate hali lejer si de bipezi, ceea ce s-a si intamplat) l-am facut din: paine integrala fara coaja, Almette, pateu de ficat (din ala bun), sunca si cascaval. Imbracat in Almette si decorat cu morcov.
Sexyune (am mancat jumatate ea, jumatate noi, nu pot sa va arat cat de hulpava a fost ca nu sta la poze).
I-am mai facut si carne cu sos dupa cum urmeaza: am marinat niste pulpite dezosate cu putin iaurt, ceapa verde si ulei (si putina sare), apoi le-am facut pe gratar.
Le-am pastrat la cald iar pe gratar am pus putin vin sa se desprinda ce era pe acolo, apoi sos de la chiftelele marinate, am lasat sa scada si am strecurat peste carne.
I-am dat toantei si garnitura de dovlecei la gratar. Acelasi gratar.
Si, fireste, am mancat si noi.
Am si o idee de dulce pentru catei (si nu numai) sa vedem cand im ivine cheful.
Altfel duduia a primit si daruri, nu multe ca nu a primit nici multi musafiri, doar ai casei.
Si va saluta cu drag, respect si seriozitate.
Ca in fiecare an, retrospectiva anilor trecuti:
Stiu, o iubesc, manca-i-as coada.
Tii, iata o petrecere pe care imi pare rau ca o ratez. 🙂 Sa va traiasca!
Sa fie sanatoasa multi ani d-aci inainte!
Multumim, am fost doar ai casei, dar s-a mancat tot, am fost cuminti 🙂