Cu carne, fara carne

Cu masca, fara masca, mai stiti?
Ideea e ca s-au adunat niste chestiuni foarte simple in poze si momentan nu merita sa fac subiecte separate pentru un orez, niste pulpe de pui si un porcusor.

Incepem cu un orez cu legume.

I-as fi zis risotto daca as fi respectat regula de baza a oricarui risotto delicios din restaurant, respectiv, o tona de unt si o tona de parmezan. Daca nu stiati, da, asta e secretul. Nu am pus decat putin parmezan si la final ulei crud.

Slide10

Am inabusit intai ceapa si ardei, am adaugat orezul, am mai zapacit putin, am stins cu vin iar cand s-a absorbit vinul am pus dovlecei.

Slide11

Am pus supa cam 4 parti fata de una de orez (imi place orezul mai rasfiert, stiu, sunt prea ca la tara, dar orezul al dente ma calca pe nervi si pe dinti si pe gust).

Slide12

Cand orezul s-a rasfiert dupa bunul meu plac (puteti adauga cu polonicul, cum faceau babele italiene plictisite, pana cand orezul are consistenta care va convine, desigur), am pus nitel parmezan, am amestecat is gata.

Slide13

Pe deasupra am pus si nitel ulei de masline bun.

Slide14

Urmatoarea chestie este foarte banala si, dupa cum stiti, eu o numesc mancare nationala. Fireste ca fiecare ii da un alt zvac. Pulpe cu legume la cuptor.

Slide18

Pulpele le-am marinat simplu de tot cu iaurt, usturoi, cimbru si boia. Apoi le-am pus peste cartof, morcov, dovlecel, pastarnac, ardei gras.

Slide19

Le-am dat la cuptor si doar le-am uns din cand in cand cu sosul din tava.

Slide20

AM fiert si putin orez alaturi, de fapt liantul acestor retete cred ca e orezul, am avut chef de orez.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Si pentru ca, ei da, a doua zi mai aveam nitel orez, am facut o combinatie misto, nu are nume. Am inabusit niste ceafa de porc cu bautura de Malt (cea de la Lidl din saptamana germana, fara alcool), cat s-a facut la foc lent am lasat niste usturoi in tuica, sa se macereze o vreme. Am pus peste porculet cand a scauzt zeama usturoiul cu tiuca si balsamic cu portocala (asa este el, crema de balsamic cu portocala) si un sfarc de otet. A iesit ceva foarte misto, ar trebui sa o inregistrez la OSIM.

Slide23Slide24Slide25

In rest am mai facut nimicuri dar le-am pozat.

 

O sa ma iertati o vreme ca scriu sec, mai dureaza pana imi revin la sentimente normale. Dar ma relaxeaza sa pozez mancare, deci daca va place macar asta, ma foarte bucur.

Lasă un comentariu