Tocana de porc si cartofi

Si masline si altele, culmea, acum doi ani pe vremea asta faceam ceva foarte asemanator, mancare de cartofi cu ciolan si masline.
Matrix, nu alta.

Anul asta, cu prima zapada serioasa, cat de cat, tot cam asa.

Slide8

Mai intai sa va arat iar carnea aceea foarte buna de la Mega (nu e reclama, e pe gratis, de fapt azi am doua produse bune sa va arat).

Slide9

Foarte gustoasa, practic in pachet am gasit efectiv rasoale dezosate si partial degresate, perfecte pentru tocana noastra.

Slide10

Poze multe nu am ca s-a intunecat prea repede. Dar in general ma cam repet la genul asta de mancaruri, carnea inabusita, multa ceapa taiata mare …

Slide11

… apoi vin (roze demisec avui acum), apa calda, cartofi, iar la final bulion, o cutiuta mica, masline si mult marar, sare si piper, ad libitum.

Slide12

Comfort food intr-o lingura.

Slide13

Ce mai avem pe langa, pai un bors de varza (am adaugat la supa chioara de varza pe care o congelasem, un borcan de zarzavat de ciorba si zeama si carnea de la garf afumat, plus bors, leustean, clasic).

Slide14

Celalalt produs pe care vreau sa il laud este nautul de la Sanovita, am primit in dar o punga, de la o prietena, nu va imaginati ca e spaga. Si mi-a traznit sa vad cum e.  Am inmuiat de cu noapte in apa cu nitel bicarbonat (parea tare, gloante), am dat un clocot in apa cu bicarbonat, am scurs apoi am fiert zece minute la presiune.

A iesit fantastic, efectiv il puteam face pasta cu mana, fara robot, cojile s-au separat si, bonus, este foarte, foarte gustos. Nu am facut hummus neavand cele necesare, doar l-am mixat cu putin usturoi si ulei de masline. Foarte bun.

Slide15

Si de final, doua porcarii, cand am degresat carnea pentru tocana, ce era sa fac, sa arunc? Nu, am facut asa, ca pentru premianti.

Slide16

Si am avut un pachetel mic de mici de la Auchan (luat tocmai pentru ca avea numai patru mici in el). Mici de porc, buni.

Slide17

Si poze din goana masinii si cu niste zapada de la bloc (dati pe poze daca vreti sa le vedeti mai mari, alea cu rasaritul din nord au iesit misto).

 

rororo

Lasă un comentariu