O sa va spun cum se fac niste creveti foarte simplu. Ba mai mult, ce sa faceti ca sa ramana fragezi, mustosi, nu aposi, nu cauciuc. Stiu ca multi stiti deja ce voi scrie, nu conteaza, repetitia este mama invataturii.
Mai ales ca rar imi permit creveti si, dupa cum stiti, intotdeauna la pesti si fructe de mare care nu cresc pe Dambovita, voi prefera ceea ce este congelat rapid si cu ambalaj foarte clar legat de soiul vietuitoarei, zona de pescuit, stratul de glazura.
Foarte important este sa ii lasati la decongelat lent si la scurs cat mai bine, sa nu mai ramana pic de glazura de gheata, in acest scop ii puteti pune intr-o strecuratoare la frigider, peste noapte. Si ii veti presara cu sare.
Odata ei foarte bine scursi si temperati cat de cat (adica nu din punga direct in tigaie), sa va zic variant acea mai simpla in care ii fac eu pane, fara sa pierd timpul.
Pun faina (si sare, piper) intr-un vas cu capac, crevetii …
… si o zgudui. Cutia ma, da. In acest mod simplu crevetii se infaineaza in cateva secunde.
Ii scutur de excesul de faina intr-o sita, apoi ii dau prin ou (nitel amestecat cu apa sau bere, ca sa imbrace mai bine si mai repede crevetii).
In cutie (chair daca a mai ramas niste faina, nu e bai) am pus pesmet (si sare, piper, boia, asta ca asa am avut eu chef). Crevetii scursi de ou, pac, la cutie, zguduiti, gata.
Acum ii separati nitel pana ajung toti la prajit, sa nu se lipeasca intre ei. Eu i-am prajit in tigaie, sigur ca se poate si in friteuza, dar stiti ca uleiul va fi compromis.
Ca pe orice pane, dupa prajire, i-am lasat la scurs in sita. Nu pe hartie, eventual daca e cazul (dar nu e), pe hartie ii puteti pune dupa ce s-au scurs in sita.
DIn acest momant ii puteti manca cu ce va place, garnituri, lipii, salate, sosuri. Eu am pus numai un sos de maionez,a usturoi si smantana, plus tarhon pe langa ei. Atat.
Acestea fiind zise, sa va arat cea mai misto cumparaciune de anul acesta, dar asa, cu piosenie si in liniste va arat O bere.
rororo