Ceafa de porc la cuptor

Acel fel de mancare pe care il gasesti in toate cantinele, la impinge tava, in toate gospodariile, a la lene sau anti-reteta, dar asa am avut pofta, am facut, va arat si voua.

Slide8

Pentru carne am facut un amestec de pasta de ardei, ulei, sare, piper, usturoi, vin alb sec, am lasat feliile de carne cu marinata la temperatura camerei, cred ca o ora, asa.

Apoi le-am pus in tava cu ulei si inca putin vin langa.

Slide9

Pai cam asta e toata reteta, intai am lasat totul acoperit, apoi am intors carnea si am lasat-o descoperita. Stiu, asa reteta stiati si voi 😀

Slide10

E, acum sa va zic de sos, am deglasat tava cu nitel vin alb sec (am mutat totul intr-un ibric), am clocotit sa se evapore alcoolul si am pus peste sos o lingurita de amidon desfacut in apa rece, ca sa se ingroasa, gravy, cum zic chinezii. Si acum chiar gata, asta e tot.

Slide11Slide12

Continui cu gratie rastignirea oricaror resturi pe lipiile grecesti, telemea, ceapa, masline, rosii, mozzarella si salam, de ciuguleala.

Slide13Slide14

SI acum o neizbutita pentru care dau vina pe Engie, care au facut ce au facut si au dublat pretul la gaz dar au scazut presiunea la jumatate, ideea e ca e un pandispan banal din trei oua, trei linguri de faina, trei de ulei, trei de zahar, stiti voi, cu visine. Nu e ca a iesit rau, dar a iesit crapat si aluatul cam umed. Sa fie primit.

Slide15

Ei si acum maxim de aroganta, mi-a zis un Mos Gerila, cica bai, da tu chiar nu vrei nimic sa pui sub pom? Bai mosule, zic am io o mare pofta, dar e scumpa rau. ZIce, cat? Zic: 50 de lei. Hai ma, ca nu e scump, meriti si tu 50 de lei. Nu i-am spus ca are doar 15 grame, daca Mosul a zis sa fie asta cadoul meu, asta a fost. Nu am dat la nimeni din el.

Slide16Slide17

AM facut si pomul, fireste, ca sa am unde pune cadoul (circa doua minute, pana s-a prajit painea).

Slide18

In rest, de pe drumuri, ploua, ninge, mizerie, ca iarna la capitala, marul meu din geam se incapataneaza sa tina frunzele pe el, cei responsabili de circulatia orasului se incapataneaza sa o faca din rau in mai rau (condoleante celor care lucreaza in Pipera, de luni au dat drumul la cel mai imbecil semafor din localitate … si sunt multe rele, dar ca asta, niciunul).

Ce imi pare mie rau si iarna aceasta, e ca nu se vindeca nimeni de consumatorismul excesiv, peste tot este omor, bataie si sacose pline pana la refuz, de parca de sarbatori ar manca toti cu cinci guri si ar defeca pe sapte anusuri. Mare pacat.

rororo

Reclame

9 gânduri despre &8222;Ceafa de porc la cuptor&8221;

  1. Mare adevar cu astia care fac cumparaturi cu 7 maini si 7 guri si de aceste sarbatori…
    Doua intrebari am:
    – a fost buna aroganta de sub brad? ma intreb si eu daca sa-mi iau ca si eu merit 50 de lei.
    – ce inseamna cand spunem ca amidonul a fost desfacut in apa rece? Ce se face exact? Nu stiu, na…
    Multumesc!

  2. Buna, nu am mai mancat de am si uitat cati ani, precis peste zece, oricum am mancat si mai bune, clar, nu sunt de morun, dar nici de cega, acum daca merita, nu stiu, eu in general imi doresc putine, dar asta era o mare pofta de-a mea (icre pe paine cu unt si o vodka de la gheata, vodka am sarit-o din cauza medicilor, numai ei sunt de vina).

    Se desface, adica se pune o lingurita de amidon alimentar intr-un paharel cu aproximativ 100ml de apa rece si se amesteca. Cand amidonul este in suspensie, adica apa este albicioasa, se pune in sos. Daca se lasa, el se va separa de apa, deci se amesteca si se pune imediat, apoi sosul se amesteca in mod constant pana se ingroasa (chestie de cateva secunde, maxim un minut, nesupravegheat se lipeste aproape imediat).

    Cu placere.

  3. Awesome, multumesc de lamuriri. Amu’ o sa ma risc si eu la aroganta, numa’ ca o sa fie cu prosecco, fiecare cu pohta lui.

    Sarbatori fericite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s