Gãteli

Datele problemei sunt destul de simple: legume bune de vara, canicula, mancare pe o saptamana, chestii de terminat de prin frigider, ce sa mai, cum le zic eu, gingiumingiu.

Si prima chestie e numai asa, ca mi-a placut cum a iesit poza, sunt cartofi, rosii de Buzau Country, ceapa si ardei la pret redus, masline de la greci, telemeaua cea mai banala de la Lidl (si daca nu va uitati pe eticheta, va spun eu, e facuta la Gura Humorului), ulei portughez, plus niste firicele de salata furate de la papagal.

Slide16

Urmatoarea chestie e cam tot aia de ieri, cu pui si conopida, dar fiind foarte cald am cotit spre ochiul aragazului, asa ca le-am pus mai intai pe ele sa se faca si coaca, apoi am adaugat condimentele (tot un mix de la Blue Mill, special pentru carne de pui, are piper alb, coriandru, ghimbir, cuisoare si cardamom), plus ceapa, usturoi si boia.

Slide10

Sosul e din maioneza cu smantana si din toate ierburile din geam cate putin (patrunjel, busuioc, oregano). Si usturoi, da.

Această prezentare necesită JavaScript.

Le-am pus asa pe farfurie ca sa mearga usor asezate pe tortilla pe care o aveam in plus.

Această prezentare necesită JavaScript.

Iar pentru casa de om, aveam in plan o ciorba de ardei umpluti, cum mi-am dat seama ca e cam multa carne, am facut si chiftele. Asadar la umplutura pentru ardei este carne, ceapa, verdeata, sare, piper, orez, iar la cea pentru chiftele, peste cele de mai sus am pus oua, usturoi, mai multa verdeata, boia, pesmet.

Slide17

 

Pentru ciorba am pus ardeii umpluti in supa de zarzavat clocotinda, la final am pus rosii si tarhon.

Slide18

Soborul de chiftele a ramas la ciuguleala.

Slide19

In rest, mi-a iesit in ghiveci o mandrete de imortea (asa i-o zice la singular?), am pozat niste pisici misto si un umor de BMW-ist.

Slide9Slide8Slide7

rororo

Lasă un comentariu