O bunaciune si da, e de vara, desi implica si cuptor, pui totul in tava si fugi. E fix cum am facut conopida popcorn, dar implica si pui.
Ce am facut fata de prima data, am pus mai multe condimente. Si puiul. Daca auziti isterici care o sa zbiere ca puiul crud a atins conopida, explicati-le ca urmeaza o preparare termica, deci salmonella isi vede de alte treburi, nu de a noastra, mai simplu, le ziceti ca e ca in celebra mancare pe care o fac toate gospodacele, aia cu pulpe si cartofi la cuptor, dar nu e la fel.
Asadar peste puiul taiat cubulete si peste conopida desfacuta buchetele am pus condimente, am amestecat, apoi am pus si ulei si iar am amestecat. Va puteti juca efectiv cu ce condimente va plac voia. EU am folosit sare, piper, praf de usturoi, boia dulce si un amestec de sapte condimente de la Blue Mill (care sunt urmatoarele: enibahar, cuisoare, scortisoara, nucsoasa, ghimbir, cardamom si inca ceva care cica e trandafir uscat si pisat. Am stropit si cu putina zeama de lamaie si am pus si feliute printre chestiile din tava.
Sigur puteti pune efectiv ce va nazare. Se imprastie toate pe hartie de copt, se dau la cuptor si se pleaca in alta parte, canicula si cuptorul sa se inteleaga singure.
Sosul e maioneza cu smantana si usturoi, plus ierburi proaspete (busuioc, oregano, patrunjel).
Bai, e misto.
Acum eu va mai spun din cand in cand ca foarte rar folosesc sparcaitul clasic, de obicei iau pui crescut lent, mai galben, mai ferm in consistenta, mai bun.
La capitolul „diverse” am luat o feliuta de carne de vita care parea statuta mai mult, promitea, am tratat-o corespunzator atat termic cat si post termic.
Tot ciunga, desi destul de gustoasa, Casi a zis ca rororo.
Si de prin oras, iar m-am intalnit cu masinuta „ruginita”, am gasit o pictura simpatica pe un garaj, am fotografiat din mers platanul de la podul Cotroceni.
Caldura mare. rororo
Un gând despre &8222;Pui si conopida „popcorn”&8221;