Chang burger

De ce Chang? Pentru ca e langa o bere chang, pentru ca sosul e cu alune, tailandezii au o afinitate pentru alune in diverse snack-uri (cum e si celebra lor omleta), pentru ca asa mi-a troznit mie, daca o mai fi pe undeva pe lume vreun burger Chang, e doar coincidenta.

Slide10

 

Burgerul a fost simplu, carne de vita, sare, piper. Am mai pregatit si un ou ochi si niste feliute de tofu, salata. Deci eggscheesburger. Chang.

Burgerul l-am facut in tigaie, stropit cu putina bere. Chang.

Sosul l-am facut din ketchup (voi desigur puteti folosi ketchup bio, home made, hand made, eu am folosit un pliculet din ala de 89 de bani de la Mega), sos de stridie (oyster sauce), sos de soia, ulei de susan, cateva alune tocate din cutit, un catel de usturoi, tocat si el marunt si putina bere. Chang.

Am cladit totul pe orez simplu supa cum vedeti.

Slide8Slide9

 

E chiar misto sa incercati sa il mancati cu betele. Cu farfuria in dreptul barbiei eu chiar am reusit. Combinatia e misto.

Slide11

Am mai facut un sos misto pentru snitelul kerchup (amintiri din tineretile la Nan Jing, aveau ei asa ceva in meniu, de mult). Anume: sos de soia, sos teriyaki, ulei de susan, putin otet, putin praz si usturoi tocaet marunt si nitica apa.

Slide12

Si ca la cantina, un oloi imens de varza. Varza noua, inmuiata in trei transe ca sa incapa in oala la cuptor, cu carne afumata printre straturi, coaste, spata, carnati, marar, pasta de rosii, piper, foi de dafin.

Slide13

Cea mai misto inventie a omenirii, nu stiu cine a inventat varza calita cu afumatura, dar ar merita statuie.

Această prezentare necesită JavaScript.

In rest, pai la Bookfest si-a lansat Madalina carticica pentru copii, In gradina de la moara. Si a fost tare misto. Pozele sunt de atunci si de aiurea de pe langa.

1

Carticica se va lansa oficial ep 10 iunie, undeva in Bucuresti, abia astept sa o iau si eu atunci, cu tot cu autograf. Acum putinele carticele scose intr-o editie limitata au fost donate unor copilasi nevoiasi.

Cam atat.

rororo

Lasă un comentariu