Sloppy Ahmed

Adica un fel de Sloppy Joe si, desi seamana foarte tare ca aspect si consistenta, am folosit condimente arabesti si  am pus si hummus in chifla, asa ca nu stiu cine a fost Joe din New Jersey care cica s-ar fi inspirat din Cuba, al nostru e Ahmed.

Slide22

 

Ca la Sloppy Joe, avem nevoie de carne tocata de vita, ceapa, rosii (suc, sos) si, pentru Ahmed am procedat cum va urma si am folosit ce veti vedea.

Am inabusit in ulei de masline niste ceapa si usturoi, plus putin ardei kapia, am adaugat si carnea si am calit, am stins cu vin sec (si roze) si am lasat sa fiarba, apoi am finalizat cu tomato frito, putina bautura de malt si, cum spuneam, condimente arabesti. Si piper, da.

Slide20

 

Hummusul e de cumparat, editie limitata la Lidl. E bun.

Slide19

 

Am pus in chifla (nu de burger, na acum) hummus si sos de carne. Si am mancat. Faceti un exercitiu de imaginatie cum, nu e simplu deloc, dar deloc.

Slide21

 

Excelent si, daca mai ramane, nu avem decat sa facem si altceva, nu stiu inca ce, cu paste, cu … nu stiu, surpriza.

Ce alte alea am mai facut? Pai am copt spinari de pui. Ca saracii, da. Si desi stiu ca ardeleanu’ se sumete si tzapa clisa din pod, smantana de prin vecini si ouale de sub gaina cand aude de buruieni, eu insa cand e de loboda si leurda, numai de o mana de orez si zeama de lamaie mai am trebuinta, atat. Adica am facut ciorba de loboda (cu vagi trimiteri spre pilaf de loboda, am scapat cam mult orez, da bun ii).

 

Kakariki exploreaza, e cand timid, cand musca, bipolar, zic.

Eu bat orasul si pozez ce imi trazneste, Televiziunea romana, aranjamentul din centrul pietii Charles de Gaulle, padurea Baneasa, blocajele nesfarsite din Pipera, cand trece trenul, motic de a calca pe bec si a face o cura de Frappe.

Era sa va zic la revedere si rororo si mai sa uit sa va arat lalelele, unele din Lidl dar si prima lalea de la mine din gradina de anul asta. Frumoasele mele au inceput sa miste, au un colorit fabulos.

Slide12Slide13Slide14

 

rororo

Lasă un comentariu