Orez cu masline

De post, vegan, sanatos, de regim, bun, ce mai, pentru oamenii aia care cica nu distrug planeta. Pentru mine, de pofta si sa tie de foame pana urc toate pozele, caci mult am umblat, multe am adunat. Asa ca mi-am pus un blid de orez din asta si m-am apucat sa insir.

slide4

Hai sa va arat si reteta pas cu pas, nu ca nu ati banui-o sau ca ar fi ceva nemaivazut, dar erau toaet vesele si colorate si pac, poza. Asadar am tras ceapa, ardei si morcov in ulei de masline, am pus orezul (mix cu din cel salbatic), le-am lasat impreuna sa sticleasca precum Iliescu maselele la alegatori, apoi am acoperit cu apa. Cata apa? Pai depinde de cum va place orezul si de care e, 1/2.5 cu lichid la orez normal, la asta care fierbe mai mult cam 1/4. Spre final am pus maslinele, verdeata tunsa din geam, am stins focul si am us capac. De post. De ne-post merge niste unt la final. Si musai sa ii puneti piper, orezul fara de piper e ca tiganul fara fer.


Acum sa incepem droaia de poze, asadar nu uitati sa dati pe poze ca sa vedeti slide show ca am inghesuit cat am putut, mai intai castaniada, prin toate zonele orasului in care am calcat. Ma rog, aproape. O sa v edeti si o poza cu un borcan de zacusca de Topoloveni, campeneasca ii zice, bai, excelenta. O sa apara si in pozele cu potol de final.


Cladiri si hitchcockiene pasari, un BMW cameleon si, incredibila masina care se afla in serviciului MI, da, pe bune, dacia aia cu cauciucurile praf are numar de MAI.

Am fost si in vizita la nepotica mea Cocuta, o minune de catel.
slide22

Am dat o tura in Jumbo, ca muream ed curiozitate, aoleo si vai de mine ce e acolo, nu e decat o mica parte, foarte mica, din ce au pentru sarbatori, decoratiuni cat cuprinde, unele naspa rau, unele horror, unele super misto, am facut asa o selectie alandala.

Tot slide show, da?


Si de final, nist epotoale de pe langa casa omului, intr-o zi am fost pomanagioaica, adica am primit de pomana sarmale, ciorba de burta si coliva, celelalte, na, prostioare adunate.

 

Si gata, am selectat cat am putut. Asadar, rororo

Lasă un comentariu