Un soi de pateuri cu branze

Motivatia: am vrut sa ucid iaurtul de capra si niste branzeturi luate la jumatate de pret (nu rezist etichetelor cu 50%), sa am de ciuguleala si sa vad cum e aluatul de la Mega, 365. Deci suficiente motive ca sa imi iasa astea:

Slide1

Am adunat totul, doua cutii de Fagaras, jumatate de cub de branza topita president care nu se mai dadea dus, un colt de cascaval neinteresant pentru omenire, iaurt de capra, foietaj, oua si niste telemea sarata (ultimele nu erau de ucid, dar musai). Si niste gris.

Slide2

Pentru umplutura am amestecat branzeturile gramada cu un ou si putin gris (era prea moale compozitia). Am pus o foaie in tava si am copt-o nitel sa nu ramana umeda, apoi am intins dracia.

Slide3

Am intins alta foaie, am acoperit cu ou batut cu smantana de capra, am ras cascaval, am presarat sare (aia neagra de Cipru).

Slide4

I-am marcat pateurile (pana la urma nu am taiat pe marcaj) si am copt, cate minute la aproximativ 180 de grade, nu stiu, m-am uitat sa se faca aurie, adica asa:

Slide5

A ajutat grisul sa tie textura gramada si sa mai ia din saratura de la telemea.

Slide6

Operatiunea „eliminati resturile din frigider” reusita.

Slide7

Din ce a ramas, niste aluat si umplutura, am copt si in forma de chec, fix acelasi lucru, inca o concluzie: foietajul ala de la 365 nu creste spre deloc.

Slide8

Pateut este, tabacioc este, vodki nu este voie, deci stam bine, mai trebuie o supa anti gripa ca vad ca se tine scai de mine si apai sa pasim in noul an, ca sa folosesc limbajul de lemn pe care il invata ziaristii pe banda rulanta.

rororo

6 gânduri despre &8222;Un soi de pateuri cu branze&8221;

  1. Sa moara pic si poc daca mai tin minte de unde, e in rasnita si nu imi aduc aminte nici sa ma tai, imi fac ordine in condimente si dadui peste ea. Da sa stii ca la gust e sare-sare, numai imaginea e chelchesoz, ma dau si io mare.

  2. Treaba asta cu grisul am inteles-o tare tarziu , dar prinde tare bine la bucataria femeii! . Bune pateurile! Taman aseara ma gandeam si eu la ceva sarat!

  3. De la 365 eu am incercat cam tot ce aveau pe acolo..si feuillete si brisee etc si nimic nu creste. Eu speram sa nimeresc unul in genul aluia de-l luam in tara si faceam si saleuri din el. Dar astea doar pt tarte sau strudel sunt ok. Aaa…cel brisee e f fain pt taiat fasiute si invelit carnaciori cand nu ai chef de framantat 😀 .

  4. Merci de info, deci merge la tarte si la ce am facut eu, credeam ca din vina mea nu creste. Se gaseste unul bun de saleuri, dar creste prea mult, cel de la Bella, ala se face imens, e bun la vol au vent si la altele de genul asta. Astea care nu cresc (si cei de la Billa au marca lor) sunt misto pentru invelit carnaciori si facut alte traznai, cum spui si tu.

Lasă un comentariu