Mai de regim asa, deci nu reteta clasica, asa ca nu a fost niciun sofrito implicat si nici vin dar mie mi-a placut.
Orezul a fost Arborio si doar l-am sticlit in putin ulei de masline, usor de tot (ciupercile le-am pus la impresie, aveam in plus unele).
Am stins apoi doar cu supa de radacinoase (morcov mov si normal, pastarnac, telina, plus niste ardei gras si o ceapa mica). Pana cand era al dente, mie mi s-a parut cam „in dinte” dar stiam ca urmatoarele portii le mananc mai incolo asa ca n-a fost bai.
Ce a iesit din regim, a fost ca i-am pus la final, dupa ce am stins focul, putin unt si pecorino.
Asa ca prima portie a fost de foame.
Cu a doua m-am jucat pentru ca vazusem la chef Sebok inele de alte marimi decat cele metalice, facute din diversi cilindri taiati din plastic. Eu nu am niciun fel de inel metalic acasa, asa ca am taiat unul dintr-o sticla de Timisoreana de un litru. Si am vazut ca sticla e protejata de atingerea cu peretii de o folie (in genul celor care se folosesc la inele, sa nu se lipeasca anumite preparate). Habar nu aveam.
Deci asta cu inelul din sticle e misto de tot, ca poti alege multe marimi si le poti face oricand, oricum nu aveam de dat bani pe din alea de inox.
Deci varianta doi:
Iar cu ce mi-a ramas, deci ar merge mancat rece, m-am jucat iar, am facut guguloaie cam cat o nuca in folie. Cu tot cu zeama.
In pozele mele neartistice arata ca un creier, in realitate arata mancabil, ba s-ar putea face si niste sushi (pseudo) italieni, cu guguloaie de risotto, busuioc si, eu stiu, prosciutto, pancetta prajita, nelimitate ar fi ideile. In poza mea e asa cum e, dar mai am doua guguloaie.
Varianta simplificata si mov chilotziu, dupa parerea mea, foarte buna (mai ales dupa doua zile de supa chioara).
rororo
culoarea e criminala, cum dracu sa mananci asa ceva?
Nu se vede bine in poza, la aia cu supa se vede mai bine, ca n-am haparat smecher, e super frumos.
Pinky and the Brain 🙂
Da, da. In realitate arata ca un sushi din ala gen Maguro. da le pozez eu prost 🙂
Mie imi place culoarea asta! Seamana cu un risotto facut de mine cu sumac, foarte bun la gust, imagini au iesit nashpa desi in realitate era placuta nuanta. Nu am habar, ca eu nu stiu despre pozat nici cat piciorul broastei, am doar ochi bun zicese si intuitie.
Da, azi am pozat varza murata, care e roz chiltiu si in imagine apare parca is organe interne de nu stiu ce animal. Dar, cum spuneam, pozele au caracter informativ. In realitate guguloaia aia nu arata ca un creier, dar clujeanul asa e el, are varsta la care numai bombane si numai ce face el e bun 😀