Mancare cu carne de oaie, cartofi, usturoi si lamaie

Adica un fel pe care il gasiti foarte des la turci, mai ales in localurile lor, in cele turistice mai rar, dar la impinge tava musai are. Si mare mi-a fost bucuria cand am gasit si reteta pe cevabun.

Nu am avut berbecut ci oaie, ceafa cu os si rasol, in rest am respectat ingredientele (nu si pasii ca era sa uit ba una, ba alta): ulei de masline, cartofi, usturoi, zeama de lamaie, menta, oregano, ardei iute uscat, foi de dafin.

Am perpelit carnea intr-o cantitate generoasa de ulei de masline, am adaugat usturoiul, am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba. Eu am facut totul la kukta, nu la ceaun, e cald rau si oaia, oaie, nu berbecut, incapatanata, dupa o ora era tot beton asa ca am pus si condimentele si am mai lasat o ora pe foc.

Cand in sfarsit s-a hotarat sa se dea jos de pe os, am pus zeama de lamaie si cartofii si am lasat in pace pana si acestia au fost gata. Sare si piper am pus odata cu cartofii.

Si alaturi, musai, ardei iuti si iutica uscata, sa fie ca la ei.

Nu va zgarciti cu zeama, este nemaipomenita.

hard roc aleluia

8 gânduri despre &8222;Mancare cu carne de oaie, cartofi, usturoi si lamaie&8221;

  1. Pingback: Reteta zilei « Aphextwinz's Blog
  2. Pingback: Supa de vita cu lamaie, usturoi si condimente « Aphextwinz's Blog
  3. Pingback: Papa bun « Aphextwinz's Blog
  4. eu nu prea mancam oaie dar aici in egipt am invatat sa o plac,mai ales la gratar este un deliciu ,si asa pregatita cu cartofii mai ales ca arata apetisant

  5. Pingback: Luna mai | Aphextwinz's Blog
  6. Pingback: Miel cu cartofi, usturoi si lamaie | Aphextwinz's Blog
  7. Pingback: Pastrama de oaie | Aphextwinz's Blog

Lasă un comentariu