Porc cu legume si taitei ( Chow Mein )

Sau Chāu-Mèing, taitei prajiti cu carne de porc si legume, ceva foarte de cantina sau de mancare stradala pe la chinezi.

Slide8

Nu am pretentia ca unui chinez sa i se para ca la mama acasa, dar un fost patron de-al meu, chinez, mi-a zis ca aproximativ asa se face. Si, desigur, ca in Italia, cate chow-mein atatea obiceiuri (cu ghilimelele de rigoare).

Eu va spun cum am procedat eu de aceasta data. Cu mentiunea ca, desigur, puteti pune ce fel de iuteala va place si oricat de multa, in functie de functionalitatea sistemului digestiv pe care il aveti in subordine.

Am folosit urmatoarele ingrediente (pe care le puteti varia dupa chef si continutul frigiderului):

  • carne de porc (cotlet) – 250g
  • o ceapa verde
  • trei catei de usturoi
  • o bucatica de ghimbir
  • un morcov
  • o bucatica de ardei gras
  • vinars (cognac) sau vin alb sec, sau vin chinezesc, sau treaba voastra
  • sos de soia
  • ulei de susan
  • taitei (si aici, de care va plac si de care aveti).

Mai intai am tras repede in ulei carnea de porc, apoi am flambat-o (trebuie sa ma credeti pe cuvant, nu am destule maini incat sa pot poza si cand flambez).

Am adaugat legumele taiate efectiv dupa chef.

De la ceapa eu am pus doar partea alba iar ghimbirul l-am taiat bucati mari pentru a il scoate ulterior. Sigur ca da, puteti sa il taiati fasiute si sa il lasati in preparat.

Slide9

Dupa ce toate au fost perpelite suficient, am adaugat taiteii opariti, ceapa verde, sos de soia, ulei de susan.

Slide10

 

Se prajesc toate bine (eu am mai adaugat si niste apa fierbinte, pastrata de la strecurarea taiteilor) si aia e. Sare, piper, iuteala, dupa gust si chef.

Slide11

Taiteii astia prajiti, cu legume, cu sau fara carne, sunt foarte buni si reci daca ati folosit carne slaba. Se pot lua la pachetel la serviciu fara probleme (imi exersez limbajul de lemn, vreau sa vad daca pot deveni blogger culinar, v-ati prins, da?).

Slide12

 

Apropos de nimic, nu mai stiu cine imi comenta odata ceva legat de dacii care au inventat mamaliga, rosiile gustoase si, probabil, chow mein-ul. Si ma gandeam, dom’le, dar chiar asa, romanii nu au si ei chow mein? Brza, barzaune, branza? Ba da, carne, chestii sutirele si legume, cum sa nu. Iata si un chow mein dacic:

Slide13

 

De final, vreau sa va arat cat de eco, bio, prea ca la bloc e la noi. Prunele nu stiu daca vor apuca vremuri mov, sunt cam la indemana, dar productie avem, mai ceva ca la piata, vita de vie, visine, rodii plus vasnicul Dracula Retriever.

 

Stiti, dati pe o poza si le veti vedea in slide show.
Avem extraproductie de melci, au navalit si napadit, dar nu ma indur sa le fac vreun rau ca sunt buni de cina ariceasca de dupa miezul noptii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s