Bine, inspirata dupa a la Cluj, simplificata la maxim, ca imi urlau localnicii de foame, cat despre aranjarea in farfurie, sa ma lasati in pace, da?
Reteta e oarecum simpla, anume am tocat si calit cam un cazan de varza noua, cu sare, ca ea scade. Dupa ce a scazut, i-am pus piper. Separat am amestecat carne tocata (de la bulgaroaica) cu ceapa si ardei gras, tocate marunt (aveam in plus ardeiul ala), sare, piper, boia dulce si iute si orez.
Am framantat bine cu apa rece, sa fie compozitia mai afanata si sa traga si orezul zeama.
Pe urma, in cratita batraneasca, pac, strat de varza, carnea, iar varza, am acoperit cu apa amestecata cu bulion si la cuptor.
A stat aseara cam o ora jumate, azi dimineata tot cam asa.
In general la mancarurile care zac mult la cuptor nu prea vad rostul calitului, caleste aia, caleste ailalta. Se fac bine merci slow asa, la foc mic si se face si cald in casa si miroase si bine, zic.
Se serveste de preferat cu smantana si ardei iute, dar de foame se autoserveste iac’asa cum o vedeti.
M-am spetit muncind, adevarul e ca decat sa toc varza mai bine imi bat cuie in talpa, dar daca e cerere, nu ne opunem.
rororo
No așe.
Mai, eu sunt o devoratoare de varza. Norocul meu ca n-am colita, ca altfel era vai si amar de mine. Deeeci, va trebui sa te dotez cu un cutit de tocat varza, ca sa mearga in viteza treaba. Trebuie doar sa fii foarte atenta la „deste” cu el mai dihai decat alea normale, ca sa nu faci vreun accident. Mi-ai facut pohta…
Tocmai am intrat sa controlez 🙂 daca ai realizat varza, haha, ce bine arata, a mea s-a mancat/ terminat aseara, tocmai realizez acum cand vad varza ta ca am uitat sa pun orez…:).
Arata foarte frumos si in farfurie, de ce crezi ca nu…? oricum eu si sarmalele, daca am, daca le incalzesc le zdrobesc inainte ca sa se inclazeasca mai usor deci sarmale sau asa ceva….tot acolo ies…mi-am dat seama, astea merg mai repede.
Elena, tai si cu cotirul meu si cu satarul, repede de tot, doar ca nu imi place. In rest, pohtiti la varza lenesa 🙂
Tizo, ala e jmecher de simplu si eficient si iti este de ajutor. Dar am vorbit de el ca sa nu ma mai gandesc la varza… Si sa stii ca ma ai pe constiinta ca am dat iama in bere din cauza portiei tale de varza!
Subscriu la varza ta si la berea Elenei ! Poate ne primesti in vizita ! Io viu cu berea !
Eu prepar varza a la Cluj asemanator, si pun un pic de kaizer, daca am prin frigider, printre varza si compozitia de carne tocata…..