Somon marinat la gratar cu sos racoritor

Suna serios, dar urmasul dinozaurului a fost dezamagitor, l-am destelenit cumva, insa nu mai cumpar oferte nemaivazute, nu merita. Pana la fapte, iaca poza de final.

Slide16

Dupa ce m-am gandit si m-am sucit, am ales sa il marinez in zeama de lamaie si pasta din aia de la Mega, Green Curry.

Slide17

Si i-am combinat chestiunile de mai sus plus sare fix in cutiuta lui, apoi l-am lasat sa se „coaca” la frigider, intorcandu-l din cand in cand.

Slide18

Slide19

CHiar, chestie ciudata, la Lidl, de unde l-am luat in oferta ma-sii, il vindeau in aceeasi vitrina frigorifica in care erau expuse alte dracii din carne, nu din carne de peste. Din cate stiu (si stiu bine, macar prostii nefolositoare internautilor) asta e ilegal. Sau poate ca inspectorii nu trec pe la Lidl decat ca sa isi umple traista, mai stii. Inspector nu ma facea mama. Daca reuseam sa am plozi, as fi facut multi, acum sunt atat de desteapta ca dau pe dinafara, dar va spun si voua sa stiti din inteligenta mea acumulata: nu va lasati copiii sa se faca ce vor ei, nu desen, sport, arta, picturi, muzica, ntz. Nu cumva sa ii lasati sa citeasca, sa aprofundeze beletristica, sa dea in filosofii sau chestiuni umane. Indrumati-i de mici ca sa se simta bine cand vor fi mari cu asa parinti destepti, viitorul nu e in sensibilitate, ca sa reusesti, poti sa o faci si pe aia, dupa ce te linistesti material, adicatalea cati care s-au ajuns nu s-au apucat mai apoi sa picteze si sa scrie? Ete pana si Dan Chisu sau Esca au impresia ca sunt artisti si isi permit la conturile lor din banca.

Deci plozii musai trebuie sa se chinuie sa ajunga inspectori de ceva, sa lucreze la stat sau pentru stat eventual via aripi tinere din politica, sa prinda mantzocarelile si magariile de la inceput. Bine, mai exista sanse mari sa ajunga bine daca se fac butonari, programatori, din astea, dar aici nu puteti interveni daca nu sunt dotati nativ, ca asa ar putea ajunge si medici si sa nenoroceasca oamenii pe bani, dar e prea mult de munca. Nu nene, lasati-i sa devina inspectori, sa faca parte din comisii. De oricare.

Revenind la grasu; nostru de peste, La un moment dat l-am pus pe gratar. Si a inceput, bine, sa miroasa a feshte, clar, dar sa iasa grasime din el … si sa iasa, sa iasa, sa tot iasa.

Slide20

In momentul in care pestele se micsora vazand cu ochii (metaforic vorbind, cine stie in ce cutiuta de Sheba or fi ochii lui. In aspic) m-am gandit ca ii trebuie un sos care sa taie greata. Asa ca am taiat tos un castraverde mic, fara caterinca, chiar tos, mai aveam nitel si era cubuletul cat cristalul de zahar. Am procedat oarecum asemanator si cu o rosie, am amestecat totul cu ustuoi, patrunjel si ulei de masline si am amestecat. Sos bun (am vrut sa il pun pe paine prajita, o pusesem pe gratar, dar a ajuns la Casi ca s-a imbibat de grasime de somon).

Deci pana la urma asta am mancat. Oarecum.

Slide21

De ce oarecum? Bine, sa va arat si reversul, ca m-a enervat sparcaimea lui de gras, omega, omega, dar nu era mancabil. L-am lasat pe gratar pana pe una din fetele medalionului s-a facut jumara, na, ca sa vedeti ca nu va mint cu poza …

Slide22

Mi-am adus aminte de melodia alora de la Cassa Loco, cu „manc slanina de somon” asa ca poate o sa ajung ca la refren „cine are noroc are, cine n-are, n-are”. M-am linistit cu pestele o perioada, sanatos sa fie el, ca numai experiente mi-a dat in saptamana trecuta, sa vedem ce se intampla saptamana asta.

In alta dezordine de vagi idei, stiti ca ploua zilnic, ce se intampla cand ploua zilnic? Mai intai traverseaza melcii (poza mai incolo sau maine), e un fenomen simpatic, mai putin pentru melci, ca prostii se duc spre gradina cu arici. Dar cel mai misto e ca in spatele masinii, on dreptul portbagajului, au crescut ciuperci. Multe. Iaca o mostra:

Slide23

Nu am idee daca sunt comestibile, nu ma deranjeaza nici ploaia, ca nu mai trebuie sa imi ud cartofii, a fost si mana, dar i-am plantat strategic sub vitza de vie. A fost misto ieri ca de la ploaie am dormit adanc, cu multe vise, in general legate de filmul la care am adormit, mi-e nu stiu cum sa va povestesc ce s-a intamplat in subconstientul meu dupa ce am adormit la Californication, ca nu e blog pentru foarte adulti, dar visul a batut filmul (si cand am adormit eu tocmai urina Marilyn Manson pe un roacker din episod).

Gata, o noua zi de munca in zadar, pe cai, la arme, Досвидания si … rororo.

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;Somon marinat la gratar cu sos racoritor&8221;

  1. Ca si sos „de taiat greata” racoritor mie imi place combinatia de iaurt+menta+usturoi. Iar grasimea de pe peste mi se pare cea mai bleax, mai bine mananc paine cu untura :)) am facut candva un crap, cu sunci mai ceva decat ale porcului de la craciun de nu mi-a mai trebuit luni bune peste.

  2. Nici mie nu imi place, de aia l-am scazut drastic. Bun si iaurt cu menta si usturoi, asa e. Cica e foarte sanatoasa grasimea aia de peste. O fi, dar mie nu imi trebuie. Scazut bine (gen ca in poza, fript de-a binelea) a mers nemaipomenit.

  3. Arata senzatie ca tot ce postezi pe blog :P, da da lasa ca tot mai buni sunt micii aia pe care ii prezinti aici uneori, am mai vazut niste carnati la gramada pe gratar intr-o postare de mai jos care arata…sen-za-ti-e, vai ce as mai manca vreo 2 sau 3 :(, daca se poate cu cartofi prajiti sau fasole :D.

  4. :))))))))))) esti de groaza, sper ca inca o data nu mai cumperi, de banii aia mai bine iti iei ceva care stii ca iti place si mananci mai multe zile din ea, eu cel putin asa fac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s