Tocana de pui cu legume si orez

Da nu stiu ce e obsesia asta pe mine, parca numai pui cu orez as manca de la o vreme si m-am tot ciocnit de oferte personale la pui si, na, asta este …

Inainte de toate sa va arat un cartof.

Si sa va zic pe scurt de tocana. Nesimteala, dupa ce am parlit si spalat pulpele le-am pus gramada peste dovlecel, ardei, ceapa, usturoi, cartof, morcov si carnat oltenesc. Peste care am turnat vin roze si nitic aapa si am lasar la foc mic. Pe aragaz. Spre finalul gatelii am mai adaugat doar niste tomato frito.

Asa ca mai mult o sa va povestesc despre garnitura de orez cu taitei. Care se face in moduri diverse, in special la turci, arabi, se face cu orez spalat, degete, nu insist, va zic varianta super simplificata. Am calit in unt si ulei o mana de taitei, o ceasca de orez si nitica sare si piper, am adaugat apa calda (1 la 4 irez, apa), am lasat sa fiarba, cand era frumos orezul am stins focul si am lasat cu capac.

Si cam asta e, tocana, orez, iaurt si smantana amestecate, putin castravete acru, cam asta am chef de la o vreme. De mancare, la asta ma refer, la mancare.

Nu e vorba ca am avut primit si de pomana, o vreme m-am descurcat fara sa ma obosesc in ziua libera. Am primit ciorba de burta (in loc de genunchi de vita are ureche de porc prin ea, in rest, clasica, bai, misto), sarmale, cozonac, coliva, placinte cu branza si carne, bunatati. Scuzati pozele nocturne.

Sa va arat si flori de toamna.

I-am facut atatea poze lui Ricky Martin Bruno, in curand Blof, pentru ca pe 26, joi, a plecat pa la adoptatorul definitiv. Ne-a lasat un mare gol in suflete, casa, cu semne vizibile inca pe maini, picioare si covoare. Asteptam vesti sa vedem cum a ajuns. Asa ca de azi nu va mai stresez cu poze cu el.

O bunatate de catel, sper sa il merite adoptatorul.

2 gânduri despre &8222;Tocana de pui cu legume si orez&8221;

  1. Vecina? Detalii, please… Care blat de la Boromir și care cremă? 😀 Aia albă am înțeles. 😀 Thank you ❤️

Lasă un comentariu