Supa, ciorba

Prima, e un fel de curatenie de primavara printre ingrediente, iar a doua, o ciorba de curcan foarte buna. Sa incepem cu spa-crema de legume.

Slide8

O parte le-am calit in ulei de masline (radacinoase, ceapa, tot ce am avut in plus in lada de legume).
Am scotocit apoi prin pungile de congelator si am pus inclusiv o manuta de legume mexicane, plus cartof, plus varful dovleacului de asta toamna.

Slide9Slide10Slide11

Am pasat totul cu mixerul vertical apoi am trecut prin sita. Cea mai misto reteta inexacta de supa-crema.

Fara grasimi, fara colesterol, vegan.

Slide12

Ciorba, acum stiti si voi, crestineste cei in varsta si copiii au dezlegare la orice. Asta batrn a avut dezlegare la o zeama de curcan facuta asa: am fiert intai tacamurile de curcan, am adaugat o punga plina de zarzavat de ciorba de la congelator (ultima), am pus orez si cozi de ceapa verde, am batut oua cu marar si le-am facut zdrente in ciorba si, ei da, e ciorba, am acrit cu zeama de varza. La final am pus mult leustean.

Slide13Slide14

De florii am primit de pomana, toate mai ceva c ala restaurant, pestele si mamaliga fierbinti, mujdeiul abia batut, berea rece.

Slide15

Am descoperit o combinatie excelenta (langa mamaliga sau ca atare), tot din cauza curateniei de primavara: combinatia de perle de branza (cottage, cum vreti sa le ziceti) cu ricotta. Cea mai buna.

Slide16

Si mi-am luat un pad misto de facut poze. Adica de pus farfuriile pe el, dor de mare, de soare. Ce e pe farfurie e complet neinteresant, semipreparate.

Slide17

Si niste poze pe care le voi lasa mari, ma intristeaza profund ce se intampla in orasul asta, bataia asta de joc, mai ales lipsa de interes si de respect fata de putinele elemente naturale care ne mai hranesc cu oxigen. Da, traiasca bordurile si dalele. Generatiile viitoare vor fi fericite.

Slide18Slide19Slide20Slide21Slide22Slide23

Casandra va doreste rororo si sarbatori fix asa cum va doriti.

Slide24

3 gânduri despre &8222;Supa, ciorba&8221;

Lasă un comentariu