Rösti

Nitelus imbunatatit, stim cu totii ca in original nu contine decat cartof, sare si piper, noi l-am facut mai de Salajean asa, plus garnisit ca pe la rusi. Sigur ca da, il puteti face clasic, DE POST (nu stiu daca ati observat, e plin netul acum de retete de post si toti scriu cu majuscule, sa se vaza bine).

Slide8

In original e doar cartof ras, crud sau fiert, facut ca o turta si fript in ceva grasime. Sigur ca in timp s-au facut o droaie de variante, asa ca eu v-o zic pe a mea.

Adica am fiert cartoful, l-am lasat sa se racoreasca, l-am ras, amestecat cu sare, piper si niste parmezan. Pentru uns tigaia am ales sa pun unt.

Slide9

Practic asta e toata reteta, alea alea, dar pentru ca am avut chef, am pozat pas cu pas. Asadar amestecul de cartof se pune in tigaie, in unt incins. facem turta cat mai frumusica si pe cat posibil rotunda.

Slide10

Ce e naspa la reteta asta, daca vrei sa iasa placintica, e ca se murdaresc cam multe blide. Cel in care a fiert cartoful, cel in car el-ai ras si amestecat, apoi tigaia, apoi o farfurie ca sa intorci pleasca. Va zic aproape sigur ca nu prea merge cu paleta, decat daca e una mare cat turta.

Slide11

Dupa ce s-a rumenit si pe verso, aia e.

Slide12

Pentru ca ma uitam pe niste reviste vechi, mi-a ramas in minte cartof copt garnisit cu smantana, marar si icre negre, ca la rusi. Sunt negre si icrele astea, dar sunt din cele ieftine, daneze, capelin pictat. Dupa ce dai darile la stat nu mai ramane nici de icre de fasole, dara de beluga.

Combinatia e foarte, foarte misto.

Slide13Slide14

In alta ordine de idei, ma stiti ca sunt curioasa, am luat o cutiuta de crema de branza President, cea cu reclama noua. De data asta nu am luat teapa, e chiar buna. Iar combinatia de paine cu masline, crema de branza si ton, e nemaipomenita.

Slide15

Si de final, poze cu putina zapada cazuta. Rare pozele cu zapada anul asta.

 

rororo

Lasă un comentariu