Carne de porc in stil chinezesc

Alta idee de titlu nu mi-a venit, am gasit niste minunate bucati de „carne de lucru” intre care erau si bucatele de ceea ce in engleza se cheama „pork belly”, pe la noi fleica, piept de porc, ma rog.

Inspiratia e de pe la DDD, emisiunile lui Fieri, desigur ca am evitat sa pun o tona de sare si zahar dar de pe acolo e ideea si pofta, ca baga ala in el cu asa un chef si o foame de iti face stomacul sa planga.

Desigur, potia de papusi, de pofta.

Slide9

Am facut o marinata pentru carne din: ulei cu usturoi, five spices, ulei de susan, coriandru macinat, teriyaki, sos de peste, sare (putina), dulceata de portocale (merge si miere) si bautura de malt, aia de la Lidl, stiti voi.

Slide10

Puteti sa o lasati la marinat pana va apuca cheful sau, ca mine, sa o puneti imediat in cuptor, bine sigilata cu folie. Pentru ca au fost bucati mici, a stat doar o ora la foc mic.

Slide11

Eu am lasat-o la racit pe geam, in frig si nameti. Ideea e ca din punctul asta o puteti lasa binemerci pana va vin musafirii sau vecinii pofticiosi si finalizati in cateva minute inainte de a manca.

Se taie mai bine rece, plu sc anu ma grabeam, sigur ca o puteti face mai departe imediat.

Bun, deci bucatelele cu marinata si nitel sos de soia (acum vedeti de sare, desigur) se pun la foc.

Slide12

Din momentul asta e bine sa va faceti de treaba pe langa tigaie, ca daca apuca sa se arda marinata (bautura de malt si dulceata/mierea) e pacat de munca si de carne.

Eu i-am gatit papagalului pana s-a terminat chestia de mai sus.

Slide13

Cand incepe sa faca spume, e gata de luat de pe foc (intre timp am intors macar odata bucatelele, da?).

Slide14

Ce voiam sa va spun e ca grasimea ramane in tigaie destul de bine separata, deci o puteti da deoparte.

Slide15

Pai cam asta e. Nu stiu ce atata vorba. Garnitura de orez e cea mai potrivita, din nefericire am incercat un orez nou care e naspa dar voi nu e musai sa faceti ca mine.

Slide16Slide17

rororo

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s