Nu am zis la misto mancarica, e chiar mancarica, dintr-o cutiuta de mazare de 140 de grame. Pentru ca la noi in casa nu s-a mancat niciodata mazarea cu sos alb, dar vazand l aMaya ce misto arata, am zis sa fac precum maimuta, sa imit si eu. Reteta e tot de la ea, fara cantitati, la ochi.
Am calit putina ceapa si morcov, nitel asa cat sa sticleasca, apoi am adaugat smantana si le-am lasat sa fiarba.
Mazarea fiind deja fiarta, am pus-o la final cu mararul, dupa cateva clocote am adaugat si nitel amidon desfacut in apa rece si gata.
Nu e DE POST (decat daca sunteti catolici), deci merge de bubuie cu niste chiftelute.
Ce am mai facut altfel? Am vrut sa fac somon posat si tras apoi in unt, alaturi de cartofi natur. Care cartof s-a facut praf dupa cinci minute de fiert, deci tot un soi de rosti a iesit.
Apropos de cartofi, de la o vreme nu mai fac prajiti decat la cuptor. CHiar nu inteleg de ce s-a inventat prajitul in baie de ulei 😀
Lasand gluma la o parte, foarte buna carnita aia de lucru, de vita, mai ales pretul, a iesit o supa cu multe legume, nebunie. Da, pentru Casi, logic.
La cheful zilei se inscrie tarta cu ton, ceapa si masline. Ea in original ar fi fost pizza, dar e mai misto pe aluat de foietaj, zic eu.
Si, foaie verde bob de roua, mi-am pictat tavita noua.
Maine o sa fie misto, iar a inchis toanta scolile, cica vine iadul alb. Deci maine prin capitala o sa circulam.
rororo