Creveti in sos de vin

Pentru ca foarte rar gasesc creveti buni la un pret decent, pentru ca a tine aragazul aprins prea mult dauneaza grav sanatatii, iaca ce am facut.

Slide9

Bine, prima oara reteta a fost un mare esec, am dezghetat crevetii asteptand sa vina la masa o musafira si nu stiu cum am dres si ce am comis dar prima oara a iesit asta:

Această prezentare necesită JavaScript.

Draga de musafira s-a trezit cu noaptea in cap, inainte ca satana si toti acolitii lui sa dea drumul flacarilor iadului, ce iad, la ce temperaturi au fost ieri, iadul e pepsi, iernile in Alaska pot fi asemuite cu Gheena.
Ce voiam sa va zic e ca mi-a facut gomboti cu caise.

Slide15

Sa ne intoarcem la reteta noastra caer este o „cinciminutã”, in special din cauza ingredientelor. Si da, desigur ca pot fi puse paste peste acesti minunati creveti in vin.

Ingredientele, in afara de crevetii scampi gamberi sunt doar: vin alb (Chablis am avut eu), usturoi, rosie, ulei de masline, unt si oregano. Si sare si piper.

Cum bine stiti crevetii se fac foarte rapid, daca nu va plac cauciucele, asa ca facem intai sosuletele cu usturoi si oregano in ulei, apoi cu rosii cubulete si vin. In cateva minute sosul este format, asa ca punem crevetii si untul si mai lasam numai nitelus. Oregano am pus si la inceput si la mijlocul retetei si la final.

Slide10

 

La final avem aceasta simpla minune.

Slide11

Cum spuneam, merge  cu paste treaba de mai sus, eu am perferat putina paine prajita pusa in sos.

Slide12

Mbun. Acum tot legat de potol, sa va mai zic ceva, nu exista piept de pui la gratar naspa, plictisitor, boring, cum ar zice romglezul, daca ii pui alaturi niste sosuri. In cazul de fata avem un amestec de ricotta, crema de telemea si marar, un chutney gata facut de altii si sosul meu (iaurt, smantana, maioneza, usturoi, tarhon).

Slide16

La final o sa pun flower power pentru ca nu ma pot abtine, asa drag imi e de ele. Li s-a alaturat si un busuioc dar e pentru sacrificat in curand, il mai las sa se bucure de soare saracul, ca nu stie ce il asteapta.

 

rororo

2 gânduri despre &8222;Creveti in sos de vin&8221;

  1. Pingback: Cu crevete pe crevete calcand – Thaumaturge
  2. Pingback: Creveti cu busuioc | Aphex

Lasă un comentariu