Pandispan cu caise

Bai, inselatoare sunt fructele si legumele verii, am luat teapa cu niste capsuni romanesti, erau mai gustoase alea de Spania din iarna, rosii de la obor mai naspa la gust decat cele de la Mega, sa le ia gaia pe toate. Ei asa si caisele astea, acre frate, parca-s zarzare, daca nu aveam asa, oarece teama, acream o ciorba cu ele. Asa le-am indesat intr-un pandispan si au mers binisor.

Slide16

 

Amu nu o sa va invat eu tocmai pe voi, cititorii mei, dar mai ales pe ratacitii atotstiutori cum se face pandispanul. O sa va reiau doar cum il fac eu, de data asta a fost pandispan patru (adica din patru  oua si patru si celelalte, linguri de faina, de zahar, de ulei). Am pus si niste vanilie, coaja de portocala numai putina, asa mi-a troznit.

Si ca metoda, va zic metoda mea de o tigara, adica aprind o tigara si pana e gata, pandispanul e deja la cuptor. Normal, incep cu pregatirea fructelor, ca sa ma misc repede sa nu se lase aluatul.

Pe urma folosesc doar doua vase si un singur mixer, ca bat intai albusurile spuma (cu o lingura de zahar si un praf de sare), apoi fara sa spal paletele bat restul ingredientelor.

Faina o pun ultima  la amestecul cu galbenusuri pe care il inglobez (ce aiurea suna, inglobez) in amestecul de albusuri, de sus in jos, ca avansarile din multinationale.

Slide12

Apoi repede in tava, fructele deasupra, jbang, la cuptorul incins.

Inainte:

 

Slide13

Dupa:

Slide14

 

This is pufoshenie pufoasa, portocaloshenie de la outzele de tzarisoara.

Slide15

 

Apropos de outzele de tzarishoara, sa vedem ce am mai comis: omleta ca la mare (sunca, cascaval, marar, rosie buna), omleta ca la marea lor (cartofi, ceapa), plus o bere foarte buna langa. Desi a fost luata de Heineken, Harghita e in continuare exceptionala.

Si daca aveati chef de un pilaf din ala „ca la mama la bloc”, cu pipote si inimioare, apai l-am comis. Cu diverse si multe legume si asta e portia furata de mine. Pentru ca (h)am comis-o pentru Casi.

Slide17

 

Ati observat, desigur, mai sus, nitel roz. Ei bine, e nitel mai mult roz. Le-am crescut de mititele, de cand erau niste seminte si acum m-au napadit.

Slide18Slide19

rororo

3 gânduri despre &8222;Pandispan cu caise&8221;

  1. Bună,spune-mi,te rog ce conservă de fasole folosești de obicei,ce marcă mai exact?Mulţumesc mult!😘

Lasă un comentariu