Frittata con asparagi e piselli

 

da, ca desi sparangelul vietii e in sezon, inclusiv pe la noi, cele 50% de produse neromanesti (chiar, le-a numarat cineva, se respecta legea?) includ si sparanghel import Italia. Si mazarea e made in UE (care UE, nespecificat), asa ca … si ori8cum, nu stiam cum sa ii zic, omleta cu mazare, sparanghel si branzeturi la cuptor? Suna mai lung si mai complicat decat e de fapt. Apropos, cica reteta originala cu numele din titlu, e siciliana, de azi sa imi ziceti godmother.

Slide13

Mai intai am inmuiat nitel sparanghelul in unt. Si am ras branzeturi, am incercat sa elimin resturi, deci niste parmezan si niste gruyere (cojile s-au dus la bobitele cainelui, dar aia e o reteta separata).

Am pus oua, mult piper, o lingurita de menta (ar fi mers proaspata, da), apoi in maglavais am pus nitel bifidus si putin bicarbonat ca sa aereze nitel omleta asta la cuptor.

Peste sparanghel si mazare am pus liezonul asta.

Slide9

Am lasat la cuptor sa se rumeneasca.

Slide10

Pozele sunt cu produsul finit intr-o sesiune foto intrerupta de vecinii care se tot preumblau pe sub pervaz.

Slide11Slide12Slide14

 

Da, e misto, foarte misto, desigur ca gustul depinde si de ce branzeturi pui in compozitie.

La capitolul „altele”, ma bucuram de minunatul meu liliac alb si de lacramioarele vecinului, miros la ceas de seara de iti vine sa te muti sub geam cu un hamac.

Slide15

Si m-am dezbucurat vazandu-i dimineata pe nenorocitii astia in statia de tramvai cu plasele pline de liliac furat de prin gradinile pe care le-au devalizat haotic. Stiu sigur ca politia ar putea sa ii aresteze pentru huliganism. Dar politia nu are oo sa amendeze masinile parcate aiurea, ce sa mai vorbim de prins golani. Asa ca va rog frumos, nu mai cumparati liliac de la diversi, nimeni nu creste liliac ca sa il vanda, dati nas si bani unor nenorociti.

Slide16

 

In continuare avem asa: rasarit peste un imens santier, semn ca inca mii si mii se vor muta in locuinte noi sufocand efectiv cartierul (locuinte care au o reclama minunata, toate sunt rezidence …), foisorul de foc, CP a la gara de nord cu sos a la Ludic, cacaricius studyosus al meu, mancator de slove, mai putin beletristica, plus papagalii vecinului scosi sa isi ia doza de vitamina D.

Cam atat, e joia mare, e cu obiceiuri, inrosit oua asa ca va doresc numai soare, nu mai cumparati furaciuni si merry christmas.

rororo

Lasă un comentariu