Salata de cartofi si aripioare

Am vrut initial sa pun doua postari diferite, dar pentru ca e atat de simpla salata de cartofi, le-am combinat.

Slide1

Salata am facut-o pentru ca mi-a ramas sos de la falsele Eggs Benedict, anume iaurt, maioneza si tarhon.

Sos pe care l-am amestecat cu un cartof taiat cuburi si fiert (am niste cartofi rosii beton, nu beau deloc apa daca ii fierbi cuburi), un ou, tot maruntit, ceapa verde, un ardei gras micut si ceva mai mult piper. Doar atata.

Slide2

Insist pe montarea in inel daca nu aveti inel, anume, facut un cilindru dintr-o sticla goala (repet, dupa o idee data de Chef Sebok la care ma gandesc de cate ori ma distrez spintecand sticle de plastic). Biscuitii nu i-am pus pentru vreun scop anume in afara de cel de a masca o gaura in salata (nu am presat bine, dar oricum nu era pentru publicul larg).

Slide3

Si acum sa revenim la aripioarele noastre, facute din cauza unei doamne care isi zice Naina, o sadica in ale mancarurilor, nici nu vreau sa imi reamintesc indienele ‘mneaei.

Care m-a tot imbiat sa imi parasesc chilia sa ne prostim cu junk. Cum zilele astea fiecare leu conteaza, am ales sa imi fac propriul meu cosulet cu aripioare, a la KFC (nu seaman, dar zic si eu asa).

Slide4

Cum am procedat. Dupa ce am spalat, parlit si iar spalat (inainte mi se parea inutila partea asta a unei retete, acum nu mi se mai pare) aripioarele, le-am fiert putin (ca sa nu am surprize si ca sa se desprinda usor de pe os).

Le-am fiert intr-o apa in care am infuzat niste buruieni si am pus si nitica sare.

Dupa ce s-au racorit le-am pudrat cu putina faina, le-am dat prin ou batut cu sana, apoi prin pesmet amestecat cu … (pun intai o poza ca vad ca am salvat mai multe, dupa punctele de suspensie urmeaza si combinatia, ca e cam lunga)

Slide6

… amestecurile facute in Iordania si India, pentru carne de pui, special \, respectiv tandoori, plus un bonus, doua de la mine (ca am tot gustat amestecul pana le-am reglat) a continut urmatoarele (toate pudra, dar le tin sub vid, au gust): lemongras, coriandru, schinduf (fenugreek), scortisoara, chimen, piper, ghimbir, dafin, curcuma, cardamom, cuisoare si manami togarashu (care la randul sau contine piper rosu, coaja de portocala, susan alb si negru, samsho – piper japonez -, ghimbir si alge maruntite).

O sa ziceti ca-s multe, nu cred ca sunt, pe undeva ceva din toate astea aduce a crusta de bucato de pui de la KFC, eu cred ca pudra de coriandru, oricum uleiul e sacrificat pe vecie dupa ce prajiti asa ceva.

Slide5

Deci aripile date prin faina, ou cu sana si pesmet condimentat le-am prajit in ulei, incins de data asta, foarte scurt, de aia am si fiert nitel aripile inainte.

Pe care le-am mancat cu salata de cartofi si sos nou (usturoi, iaurt, ceapa verde, maioneza).

Slide7

Cum spuneam, pe care le-am mancat.

Sigur ca nu e musai sa puneti condimentele de mai sus (oricum crusta iese de mare exceptie, am vrut sa o fac mai iute, dar nu am pus nimica foarte iute, am uitat) ci puteti pune orice amestec de ierburi, fireste, gustul se va modifica in consecinta.

Imi place cum miroase uleiul ramas, infuzat si colorat pe care o sa il strecor prin hartie de filtru si il mai folosesc minim odata la niste cartofi care pe pariu vor iesi aromati, nu de alta, dar mai am sos de usturoi, de ce nu.

In concluzie, nu imi mai faceti chefuri diverse ca nu se stie ce mai gasesc in cele 4-5 rafturi de condimente si improvizez, da?

rororo (cu rororo sunt certata, si-a dat seama la aproape 3 ani ca e caine de paza si a sarit sa muste un presupus intrus)

8 gânduri despre &8222;Salata de cartofi si aripioare&8221;

  1. Iti mai amintesc saptamana viitoare de KFC…tot te scot eu odata „sa ne batem joc de noi” cu junkfood…:)

  2. Esti „cremenala” 😀 😀 😀 Imi ploua in gura ori de cate ori trec pe la tine….Salatica aia de sus ma tenteaza…

  3. Adriana, pana saptamana viitoare poate iese vreun soare, mai stii 🙂

    Ana, e super simpla, efectiv voiam sa scap de sos, acum sa vad ce fac sa il combin pe ala de usturoi.

  4. Cat de frumos arata aripioarele ! Eu nu le-am mai fiert dar eu nici nu am avut pesmet, deci le-am dat numai prin faina si ou asa ca au putut sta la prajit destul fara sa se arda crusta…daca le dai prin pesmet intr-adevar bine te-ai gandit…se prajeste crusta mult mai repede, cat despre mirosul uleiului apoi….si mie imi place ! si cum miroase in casa :))) de la ele.

  5. Pingback: Pui tandoori cu lapte de cocos | Aphex
  6. Pingback: Frigarui aromate si piure cu broccoli | Aphex

Lasă un comentariu