Imitatie de Eggs Benedict

Nu e eggs, e egg, nu e Benedict deloc dar e bun, fiecare cu ce are.

Slide1

Deci pentru oul asta Salajeanict am avut o felie de pita (neagra, mie nu imi place, dar e „imprumutata”, o felie de sunca si, fireste un ou.

Pentru sos am amestecat iaurt, maioneza, mustar si tarhon din otet.

Primele doua le-am pus pe gratar, oul, cum stiti, se fierbe in apa (poseaza, ptiu, Doamne ia-ma, ca ma fac de ras) in conditiile stiute care nu dau gres: apa cu sare si otet adus ala fierbere, fara sa colocteasca, vartej facut cu telul in mijlocul apei, oul pus dintr-o cescuta (castronel, polonic) in mijlocul vartejului si gata.

Slide2

Nu ma intrebati cat timp se lasa oul, cred ca un minut si jumatate, doua, eu il vad dupa cum se tolaneste pe paleta daca e ce trebuie. Am lasat si sosul facut intre timp sa se incalzeasca putin pe gratar, sa nu fie asa mare diferenta termica. Si pentru ca era totul prea light, am pus si unt pe paine, na.

Slide3

Montate, logic, pita, sunca, ou, sos.

Slide4

Si disecat totul, sa iasa bunaciunea. Era frig si se incretea galbenusul pana am pozat eu pe geam (plus ca se uitau si vrabiile piezis) asa ca …

Slide5

… digging.

Slide6

Fireste ca nu seamana cu originalul decat ca idee dar pentru mine a fost suficient de bun, daca il denumeam Eggs Salajeanict ziceati ca ma dau mare si nu e inventia mea, oricum, recomand imitatia. Nenorocirea e ca mi-a ramas sos si stiti ce bine merge sosul ala cu cartofi prajiti?

rororo

Anunțuri

20 de gânduri despre &8222;Imitatie de Eggs Benedict&8221;

  1. Tulai , ca imi omori orice ambitie si orice bun simt al unei diete 😀 Mai taci cu reglatul si soarele…ca pozele sunt ucigatoare…Ai macro?

  2. Sti vorba : gaina batrana face supa buna? 😉 Aia este! Am vazut o expozitie de fotografie , fotografii facute cu o sapuniera de o ascundeam in palma mea , de mi-a stat mintea in loc…fotografiile era facute in contrast de intuneric si lumina de veioza….pur si simplu,cand am vazut cu ce au fost realizate fotografiile , am ramas muta…
    Pozele tale sunt foarte frumoase si foarte graitoare….asta denota,pe langa talent de manuire , talentul acela special de a vedea imaginea si de a o transpune pe senzor aproape asa cum creierul uman o percepe.Te felicit sincer!

  3. eu iti multumesc frumos, desi stiu ca nici pe departe nu ma straduiesc precum artistii. nici nu am rabdare si nici nu vreau, sunt destui fotografi profesionisti pe lume, macar sa se inteleaga dpdv al informatiei ceea ce vreau sa transmit cu haleala si imi este suficient. acum visez la cartofi prajiti cu sosul ala 🙂

  4. No servus
    Listinita poti inaugura categoria „porno” cu egu ala
    O tigara mi-am aprins doar uitindu-ma la el, o bere mai pe seara

  5. na ca uitai sa spun ceva, cum scriu cuvinte ca porn sau porno pe blog, se umple spamul de diversi care im idau linkuri catre site-uri, ma intelegi 😀

  6. Tulai, vecine, și credem că eu îs leneșă… Iar dumneata, găzdoaie, să-mi cumperi Colebil, că ziua cartofilor prăjiți se apropie cu pași repezi, și ești singura vinovată. 😀

  7. Pingback: Zeama de fasole cu garf afumat si tarhon | Aphex
  8. Ia vezi postarea urmatoare, m-am gandit la cartofii tai prajiti (pozele is facute de aproape, par multi, dar e doar un cartofior mic, de nici 100 de grame).

  9. Până să văz comentariul, am văzut postarea. Cu mine în gând ai scris-o, ha? 😀
    Între timp, mi-am amintit că n-am decât oloi presat la rece, nedecantat. Face urât la prăjeli, deci am scăpat, de zgârcită ce îs, încă vreo lună. Dar și când le-o veni rândul, nu scapi de trimis Colebil… 😀

  10. Pingback: Salata de cartofi si aripioare | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s