Currywurst

Nu am pretentia ca ma bag deloc pe teritoriul acestui junk intalnit din Austria pana in Luxembourg (daca nu cumva chiar din Ungaria pana cine stie unde), fel de mancare ce are si un muzeu la Berlin si, fireste, mai multe variante, fel pe care l-am gatit personal in varianta Benelux in localul in care am activat scurt timp, doar va propun varianta mea care pe pariu ca e mai de muzeu decat variantele lor.

Slide4

In Luxembourg era foarte cerut, erau efectiv wursti albi pusi pe plita si presarati din belsug cu pudra curry (pe farfurie), serviti cu cartofi prajiti, fireste, congelati, ca doar era locat de staif. Se mai fac si cu un sos gen ketchup si presarati sau nu cu praful respectiv, cu maioneza peste cartofi, serviti si fara cartofi sau chiar cu pita.

Varianta mea nu seamana cu niciuna, pentru ca al meu carnat (de Auchan) aduce extraordinar de mult cu cei mancati in Praga pe strada (deci am putea spune ca ne mentinem in Europa) iar sosul este fix ce mi-a ramas de la curry cu broccoli.

Deci sosul il aveti la link, ce vreau sa va spun e, ca, desi pare un fusion cam straniu, daca nu ati mancat „street food” prin zonele sus amintite, este exceptional, iar cu un sos curry ca lumea, da clasa si puteti cere o expunere la muzeu.

In fapt voiam sa va mai arat ceva, stiti ca imi place sa „rotisez” carnatii, carnea, adica sa le pun pe un gratar peste o tava cu apa si ies ca rotisate, ei bine, in cazul carnatului ma gandii sa nu mai murdaresc gratarul pentru atata lucru. Nici nu imi place sa atinga tava (pitici pe creier) asa ca am gasit solutia optima:

Slide2

Ce e misto la treaba asta, nu doar ca fac economie de spalat vase ci ca se si scurge surplusul de grasime in apa din tava.

Slide3

Ei, reteta de sos o aveti, cum sa „rotisati” wurstul (carnatzul) v-am aratat, mai ramane doar sa le combinati, acuma, dupa parerea mea, nu prea isi au loc cartofii la varianta asta, merge si cu paine.

Slide1

In alta dezordine de idei, pentru jurnal, azi s-au conceput viitorii pui de pescarusi, deci in curand iar ne trezim la 5 in tzignale asurzitoare.

Slide5

Ca sa inchei cu al nostru currywurst (care este o varianta misto si ieftina si spre deloc junk pe care l-as baga in meniul unui local al meu, alaturi de bucket alea cu pui crocant), cu sosul facut ieri nu merge mancat cu scobitoarea, am incercat, dar fuge ceapa.

Slide6

Bun? Foarte bun. Si daca nu vreti sa faceti sosul curry de la zero, se gasesc destule alternative gustoase de sosuri si prafuri curry in comert, incercati cu un carnat picant de calitate, deja e pe lista aia de mancaruri care trebuiesc halite din cand in cand. A, nu stiti ce m-a apucat cu asta? Zauza zazuza e de vina.

rororo

11 gânduri despre &8222;Currywurst&8221;

  1. Le stiu astea, nu am mancat niciodata insa, nu inteleg de ce sunt junk astea, hai ma ca astea nu sunt junkfood….

  2. in Austria currywurstul e un fel de sacrilegiu 😆 . dar la Berlin e un „must”, vorba chinezului 😀 . personal intai mi-am facut cruce cu limba de trei ori in gura inainte sa mananc prima oara. nu-mi place din cale afara, da’ daca traditia locului o cere, currywurstim maria ta 😀 . mie varianta ta imi place, maaaaaaaaaai ales faza cu scobitorile, ge-ni-a-la!!!

  3. Pai astia ai tai da ! si nici in Germania nu ii putem numi pe toti junk , depinde de local, unii ii prepara cu carnati de extrem de buna calitate si cartofi prajiti foarte cirect, paine buna, scumpa….deci unii oameni prea repede numesc unele mancaruri junkfood…la fel citesc unii numesc shoarma sau kebab junk …sau pizza turceasca …dar nu este mai, nu este nimic junk la o paine realizata clasa 1, o salata cu de toate, niste carne de miel, vita, varza tocata, etc…nu este seminte chia :))) cum se mananca mai noi dar nici junk nu este……..dar na…maioneza si cartofii aia congelati ok, dar junk sunt mai mult produsele alea de carne prelucrata ( hamburgeri la cutie, crochete de nu stiu ce, ca nu stii ce e in ele exact) , cascaval de plastic ca in America, etc, alea sunt junk cred eu….nu astea nemtesti…

    Bai asa ma enerveaza, am schimbat de cateva zile tema si acu si mai rau imi merge blogul, de la mine din blog nici nu mai pot sa raspund aici, a trebuit sa intru , habar nu am, la tine vad ca functioneaza blogul perfect ?Si comentariile si pagina .

  4. Zuzule, varianta mea e tare tare buna (si carnatul a fost bun, carmangeria proprie Auchan), la Lux in local de fitza cu fusion si crevete si somoni, toti, currywurst si se faceau exact cum iti spun eu, scosi weisswuertii din balot, pe plita, pudrati, cartofi congelati, pa si pusi.

    Alina, mie mi-a schimbat cineva odata tema si gata, nu mai umblu, am rugat un prieten sa ma mai ajute, l-am facut admin si cand am probleme il caut pe el, ca eu imi prind irechile de tot.

    In rest, cum spui tu, junk in sensul ala descris de mine mai sus, sigur ca se pot face toate de la zero si de calitate, maine iti arat aripioarele de azi ca am afut pofta de KFC dar e scump, asa ca mi-am facut acasa, tot de la zero.

  5. Cârnații cu piciorușe sunt de geniu. Acu o să consum scobitori pe pită în loc de frigărui pe pită (eu îi înțep dintr-un capăt în altul cu o frigăruie și restul instalației e același (tavă cu apă sub ei, adică).

  6. Iaca nu m-am gandit sa ii frigaresc, ideea tot aia e, parca la scobitori e atu si ca se scurge grasimea pe picioruse, eu pana acum manjeam gratarul. Deci buna si ideea cu frigaruile.

  7. eu îi înțep peste tot cu o frigăruie, ca să se scurgă grăsimea, înainte să-i înșir pe ea. cârnați pe băț, cârnați cu piciorușe, ce contează, buni să fie. și motivul e același și la mine: de ce să mânjesc grătarul (mai ales că nu-l am decât pe ăla al cuptorului, cu care mă lupt la spălat, și-mi place să spăl vase, ca la câne lanțul).

  8. din cauza ta mi-am luat jumatate de carnat, acum sa ma gandesc ce soi de wurst (pune tu ghilimele ca ale mele nu merg) o sa combin, mi-a placut ala copt cu sos exotic, dar poate fac si cu alt gen, ma mai gandesc, momentan reinterpretez o mamaliga cu branza :)) (reinterpretat a se citi rezolvat resturile de ieri, dar se pot considera retete).

  9. Pingback: Currywurst – varianta luxemburgheza | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s