Halloumi … romanesc?

Se pare ca da. Si ma deruteaza cumva chestia asta in onoarea de purtator de centura neagra la cumparaturi, dar branza chiar exista.

Slide1

Exista posibilitatea ca „fabricat in UE” sa fie made in Cipru?

Slide2

Oricum, am facut-o l agratar, s-a cam lipit, poate sa fie de vina gratarul, dar la gust, e halloumi – halloumi, fara drept de apel, branza aia care nu are nici un farmec pana nu se intalnete cu focul. Deci sa stiti de la mine si imi sustin afirmatia: branza alba Borcea e Halloumi.

Slide3

Si o pohta ce am pohtit, nesanatoasa, da, ei bine, imi plac la nebunie sandwich-urile in croissant cu unt, incalzite, cu ceva carne si cascaval si extra unt, sa dea bine la artere subtiri. Salamul din poza de mai jos e krakovia, multumesc pe aceasta care producatorilor care ambaleaza in pachetele mici, doar pentru curiosi ca mine, gravele purtatoare de E-uri. Bun Krakovia, promit ca nu mai fac, o sa trec la dieta de toamna, aia sanatoasa.

Slide4

Dar sa stiti ca rosiile au fost bio.

In alta dezordine de idei, nu, nu-s impasibila la evenimente, dar prefer sa nu le discut pe blog, incep sa se linisteasca apele si sa inteleaga mai toata lumea ca toti suntem in aceeasi barca, cu copil, catel si purcel, barca dusa spre scufundare de niste hamesiti care in nemernicia lor probabil stau pe margine si se distreaza. O sa transez si chestiuni mai serioase in afara de branza cu salam, cand o sa simt ca am chef, momentan nu am pentru ca se repeta istoria, dar iind isteria mai mare se lasa cu barbarii inimaginabile asa ca va rog nudiscutati si, daca v-ati trezit dat afara din orice lista a mea de „prieteni” este pentru ca nu mai suport discutiile si flambarea irationala. Apreciez sa nu mai primesc nici eu nici un fel de mesaj, pro, contra, ante sau anti, eu imi vad de macaroanele mele cu sau fara branza in linistea si umbra blogului batran, asta imi e jobul, asta fac. Ce fac in particular nu e subiect de blogosfera, feisbuceala sau altele. Va multumesc pentru intelegere si sper s afie cu va urma ca si pana acum blogul.

rororo

17 gânduri despre &8222;Halloumi … romanesc?&8221;

  1. Corina, eu am gasit in Auchan, au niste branzeturi nemaipomenite acolo, am mai scris si despre niste chestii de la Auricchio, merita vizitat raftul de branzeturi. Dar dupa salariu.

  2. Pingback: Vremea borsurilor | Aphextwinz's Blog
  3. Reteta originala de halloumi cipriota,contine numai lapte de capra si oaie.Asa ca,daca in romania e fabricata din lapte de vaca,atunci putem vorbi de halloumi romanesc.De ce nu?Cea din lapte de capra si oaie,e mult, mult mai gustoasa si nu se lipeste niciodata de gratar.

  4. Da, ai dreptate, eu i-am zis asa ca seamana foarte tare la textura, am ingnorat complet aspectul provenientei laptelui. Asa ca da, inseamna ca e haloumi romanesc 🙂 Multam de completari. Nici asta nu se sipeste, adica se comporta fix precum halloumi si mi se pare mai buna prajita.

  5. Pingback: Chow mein aproape vegetarian, ba chiar spre vegan | Aphextwinz's Blog
  6. Am citit articolul si comentariile acum cateva saptamani si, in sfarsit, am cumparat si eu un pachet de la Auchan, in Timisoara.
    Din capul locului, trebuie sa spun ca am locuit cativa ani in Cipru asa ca imi permit sa fiu ceva mai critic …
    Tanjeam deja dupa un halloumi la grill, cu rosii, masline si castraveti – Branza alba Borcea e ok, cu indulgenta.
    Lipseste menta, laptele de capra si oaie (in Cipru se foloseste si lapte de vaca in halloumi-ul produs la scara industriala pentru supermaket-uri : Pittas sau Christis). Cat despre comparatia cu cel produs inca de tarani si vandut in piata din Nicosia … „siga, siga” ! Gustul …nu prea aduce a halloumi.
    Dar pentru ca producatorul (adica importatorul si distribuitorul – asa scrie pe ambalaj) nu pretinde ca vinde halloumi si pentru ca scartaitul intre dinti e acolo si cu putina menta presarata deasupra si un strop de ulei extravirgin, poate fi o buna altenativa la halloumi si am sa mai cumpar.

    …si nu in ultimul rand, multumesc pentru informatie !!!

Lasă un comentariu