Regim cu nimic – ficat de vitel cu lamaie, cumparaturi haotice si cam atat

La prima ora rupeam poarta Auchan-ului, cine ma cunoaste stie ca in decembrie la noi e luna economiilor, nu mai calc in magazine decat daca vine vreun uragan, gen doamna Guvi in vizita. M-am pregatit spiritual (si vag material) si am luat cu asalt. Scopul declarat era sa iau papuci si o paturica. Ba bine ca nu, am umplut cosul, bine aprovizionat magazinul, marfa misto, acum nu am pozat chiar tot ci anumite chestii.

Sa incepem cu … vesta reflectorizanta pentru siguranta cainelui :))) (3 lei)

Care, cum se vede, mi-a tratat cu derierul investitia. Sa o ia gaia.

Si cum ma mai uit dupa chestii noi (pentru mine, cel putin), iaca ce am mai popornitzarit. Telemea de Tudia (buna, 15.92 kila), Fagaras de ZImnicea (normal, nimic spectaculos, 2.84 lei), iaurt de baut (am mai luat de la ei kefir, e scump, e bun, la cat mananc eu merita, daca dati peste cap cu litri, nu merita, 6.90 lei), unt la tub, am luat de curiozitate, e de 65%, o firma de care nu am mai auzit, Romfulda, neasteptat de gustos si usor de intins pe paine, 3.76 lei, Emmentalerul vi l-am mai aratat, e avantajos la pachet mare si mie imi place, in jur de 40 lei kila.

Branza de vaci, 7.49 lei, banala, seaca, asta e, smantana Sevis, 30%, excelenta, 2.40 lei, iaurt, foarte bun, am mai luat, la fel ca la iaurtul de baut, daca veti consuma in cantitati industriale, nu merita, e scump, 7.83 lei.

Am vrut sa iau pui de ave dar nu m-am lipit, uriasi, scump, am dat intr-un ardelenesc, mi s-a parut prin punga ca arata destul de bine, 9.69 lei kila, am gasit niste piept de vitel roz bombon o frumusete, 19.99 lei si carne de vita de lucru, rara avis daca ajung mai tarziu, 14.99 lei kila. Si, pentru o ciorbita, spinare de gasca, aveau si pulpe si alte alea, neinteresant, 6.29 lei kila si cred ca ajunge de doua ciorbe sau supe.

Si sa va dau si reteta mea de azi, da? Culmea e ca mi-a placut la maxim si fara sare, ideea e la baza inspirata de ficateii libanezi ai Sarei. Am pus ficat de vitel (17.99 lei kila) in ulei de masline vag incins (merge de minune ca se face imediat si uleiul ramane gustos), am perpelit rapid, am stors un sfert de lamaie peste, am pus patrunjel, am pus capacul si i-am lasat in pace. Cu focul stins, fireste.

Nu va speriati de poze, pe vremea asta pana si aparatul e color blind. Asadar portia mea. SI mi-am permis si o felie de paine, fara sare. Vorba aia, dimineata pe racoare, consum paine fara sare.

Si va mai dau o reteta: pisati un cartof fiert cu branza de vaci si turnati deasupra kefir. Rezultat: jumatate va fi racolat de membrii familiei care zic, mmm, parca e placinta … Na belea.

Fara cel mai mic misto, ficatul de vitel pregatit asa, daca puneti si sare si piper si atata, e nemaipomenit de bun. rororo

9 gânduri despre &8222;Regim cu nimic – ficat de vitel cu lamaie, cumparaturi haotice si cam atat&8221;

  1. Ha, mai exista zgardute cu luminite care blinkuie ca alea de pe pomul de craciun, fac figura faina catzalusii cu cea zgarda, sant mortali, parol! Mai ales aia asa negri ca duomna Cassi.
    Untul „tubar” de 62%, se unge bine zici tu, clar, da ce ie restul de 20%. Ar fi interesant de stiut.
    Adica am ramas tot la nesarat ?!

  2. pai ca in orice unt, ca si in ala facut de casa, pe langa grasime mai e apa si ce mai e pacolo substante uscate blabla. nu contine nimica nasol, ca am citit eticheta de data asta.

    nu am vazut zgarda din aia 😀 io cautam una normala ca asta i-a cam ramas mica, dar nu am gasit, poate o sa gasesc la vet.

  3. ha! ficat la tigaie am facut si eu zilele trecute. am facut si poze. le-am sters 😀 :D, din greseala, desigur.

  4. ma enerveaza vremea asta mai bine ies noaptea pozele, acu nu se aprinde nici becu ala mare cu senzor, ca vede lumina, nu am nici bec puternic la bucatarie, afara e deruta totala, of. arata mai bine in realitate. ast asi lamaia a scos-o alba.

  5. nu e deloc trista, e o obraznicatura, mai nou. rontaia un biscuite ca ma chinuiam sa pozez reflectorizanta.

  6. Pingback: Ciorba de burta modificata (nu genetic, numai la baza) « Aphextwinz's Blog
  7. io nu stiu de ce o luai, ca era ieftina si mi-a sarit in cos :)). e masura universala, se prinde cu arici. poate le angajm sa toarne asfalt mai acatarii ca astia au pus asfalt prost peste ala bun.

Lasă un comentariu