Ciorba de burta modificata (nu genetic, numai la baza)

Ciorba de burta facem cu totii, eu in general imi respect metoda, asa am facut si acum, si asa nu e vreme de pozat, deci nu am decat putine fotografii, mai aveam nitel si le faceam la lumina lumanarii.

Produsul finit este pozat in castronelul metalic pentru degustare, face transfer termic mai repede (adica se raceste mancarea, sa poti vedea daca mai trebuie dreasa).

Am procedat ca la primul link in linii mari doar ca am fiert asa: oase de vita cu sita, supa de oase de curcan ramasa de la mancare de conopida, carne de vita de lucru, ceapa, ardei, morcov, pastarnac.

Burta am folosit pre-fiarta si am pus-o la final, fix de curatat burta cruda nu aveam chef.

Pana s-a facut oala damblalele am pregatit „fatza” din morcov si ardei rosu calite in putina grasime adunata de pe supa, cu sare.

Iar pentru final, ca de obicei, mujdei, apoi liezonul din smantana, galbenusuri si otet, primul strecurat in ciorba la final, liezonul adus la temperatura fierturii, clasic.

Am pus si putin otet de ardei iute si un ardeias in portia de degustare, imi pare rau de poze, pe balcon, fara decoratiuni interioare si exterioare.

Oricum omul a zis (pot confirma, am gustat o lingurita) ca e bestiala. De la amestecul de carnuri din zeama, mai mult ca sigur, ca altceva nu are diferit fata de alte ciorbe de burta pe care le fac.

Bucatile de carne, zgarciuri si cazaturi le-am pus separat, cu legumele fierte, sa ii fac Casandrei mancare. Nu a prins ea chiar tot, ca nu stiu din ce bucati de animal era carnea aia de lucru, dar cu zeama de lamaie si ulei de masline, mama nene, frageda, delicioasa, mai sa ramana cateaua fara potol.

Si, desi nu i-am pus zeama, numai ce a ramas de pe langa cazaturile respective, a iesit destul de grasut pilaful, asa ca o sa dureze mult si bine ca o sa i-l tot diluez. Si, din nou, cu sare, mama ce bun ar fi fost. Mai bine asa, ca mai apuca si ea cate ceva.

De data asta gata si cu cumparaturile de craciun, cred ca pana la anu’ nu mai calc in magazine, ieri am luat la rand Lidl, Auchan si Billa, iaca rezultatul (partea dulce a ingineriei):

De acum intram in luna economiei, mancam ce avem, cadouri dam ce am strans, brad punem pe altii sa ia, daca om lua. Si basta neicusorule cu dezmatul.

rororo

6 gânduri despre &8222;Ciorba de burta modificata (nu genetic, numai la baza)&8221;

  1. 😀 exact la modificata genetic ma gandeam cand am deschis postarea :D. soro, dadurati un atac serios la magazine, vaz. chestia e ca si noi am cumparat sambata alea-alea dulciuri din astea de brad, plus fo cateva globuri, ca anu trecut s-au spart toate. mda. in schimb, nu mai stiu cand incepe Adventu’, cre’ ca totusi vikendu asta, pentru ca nush ce naiba, aici la noi zici ca e deja Craciun. tine Craciunu o luna, oameni buni. eu am zis ca fac o scrisoare catre parlament, episcop si institutul meteo, sa avem doar doua anotimpuri: craciun si paste. si sa unificam si decoratiunile, ca ce mi-e iepure, ce mi-e ren, si uite asa scapam d-un stres, ca nu se mai poate, zau!

  2. aci au inceput cu craciunelile de la inceputul lui noiembrie, ce credeai. eu anul trecut am cumparat oarece gloabe ca mie mi le-au furat de la subsol, asa, de crizmas spirit, nu?

    in decembrie gata, pa si pusi cumparaturi, mi-am facut liste cu tot ce am in congelator si numai ce mai trebuie proaspat sau nimicuri mai iau, dar de aici, de al magazin de la mine, pentru un leu nu ma calc pe cap in supermarket.

    sustin demersul, semnez si eu petitia.

  3. Sa inteleg ca regimul a devenit mai permisiv putin? Sper ca esti mai bine. Ca sa te sochez, eu as da atacul la mancarea bibiloaicei de Casi, nu la dulciurile si bunatatile de decembrie.

  4. nuuu, ciorba e pentru restul casei. si, da, am furat din mancarea potaii, deci nu ma sochezi, pai ce, nu am voie? e fara sare.

    de bine, nu stiu, mai vedem azi cica ceva atipic (de parca se putea altfel) si mai asteptam ceva analize pana prin decembrie. in rest, cu pisihicul stam bine, asta e important. si sper ca si voi 🙂

  5. bine graiesti BDano ! si eu facut cumparaturile pentru sarbatori de joia trecuta,asa ca doar verdeturi proaspete raman pentru atunci si carne tocata.urasc aglomeratia si isteria specifica !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s